Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

suchy lód - metody na usunięcie wgnieceń bez lakierowania.

ryszard33

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki jest koszt likwidacji wgniotów w megane II na dachu. jakas menda zrobiła to mi celowo. Czy warto robić to teraz czy poczekac , gdy ędę odsprzedawał auto. Jeśli będę to naprawiał to przyszły nabywca może sprawdzić czy był lakierowany i może uważać , że auto było bite, lub po dachowaniu, lepiej mu sprzedać z tymi wgniotami? Czy jest jakaś metoda likwidacji wgniotów (delikatne) systemem próżniowym bez konieczności malowania. A jeśli nie ma takiej metody to ile wynosi koszt naprawy z lakierowaniem czy dać sobie spokój?

Witam.

Lepiej to nie lakierować jak na razie niema takiej potrzeby.

Wydaje mi się jakbyś to polakierował,i w pozniejszym czasie (powiedzmy) chciałbys

auto sprzedać,pomierzą grubość szpachli,to możesz mieć ze sprzedażą problem.

A tak klient widzi co kupuje.Oczywiście pózniej chodzi oczywiście o kase.

Takie jest moje zdanie,a co zrobisz z tym zależy tylko od Ciebie.

Napewno wszyscy to uszanują.

pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Najpierw obejrzeć potem przeczytać :-)

mog.pl/wideo/8978/suchy_lod_naprawa_karoserii/"]http://[ciach]mog.pl/wideo/8978/suchy_lod_naprawa_karoserii/

Pewnie nie jeden z was ma pare wgniotów mniejszych lub wiekszych na swoim autku i zastanawia sie ile bedzie kosztowala naprawa tego i czy warto, bo przeciez nie da sie tego wyklepac a jedynie zaszpachlowac i pomalowac caly element. Nic bardziej mylnego!!!

Wystarczy miec tylko troche SUCHEGO LODU Suchy lód to dwutlenek węgla w postaci stałej. Ma on temperature okolo -80 C i rozpuszczajac sie zamienia sie calkowicie w gaz nie powodujac mokrych plam. Reszte doczytajcie sobie w wikipedii.

Przejdzmy do rzeczy.

Bierzemy bryłke suchego lodu, ZAKLADAMY REKAWICZKI przed wzieciem tego do rąk bo jak wiadomo mozna sie przymrozic.

Przykładamy kostke lodu do wgniota na jakies 20-30 sekund (bedzie troszke dymilo ale bez obaw to tylko gaz ktory przede wszyskim jest obojetny, czyli nie jest trujący). Po ok. 30 sekundach odstawiamy i nie dotykamy karoserii az do momentu odparowania z karoserii resztek oszronienia. Powtarzamy czynnosc w zaleznosci od wielkosci wgniota od 3 do 10 razy. Proste nie ?

Zasada dzialania tego jest prosta... po przylozeniu lodu o temp. -80C blacha naszego auta kurczy sie i NACIAGA. Przez co automatycznie sie prostuje...

Cena suchego lodu to ok. 30zł za 10kg. Taniocha... prosto latwo, bez lakiernika i kosztów typu 200-300zł za malowanie elementu. Radze sprobowac.

Jeszcze nie próbowałem ale napewno lada chwila pobawie sie tym lodzikiem bo mam pare wgniotów!! Musze jeszcze zobaczyc w aptece czy taki lód można zamówic.

mam jeszcze to :

http://www.jamal-ice.com/suchylodd.html

w aptece raczej na pewno nie... ale nawet jesli sie to gdzies dostanie to albo trzeba zuzyc na miejscu, albo przechowywac gdzies, bo -80'C to nie ma w zwyklych zamrazarkach :-P no ja sam bym takie wgniotki sobie powyciagal bo kilka ich mam