rakus145 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam. Szukałem ale nie znalazłem takiego tematu :-( . Jak było to przepraszam może wpisywałem złe słowa ale już inne mi na myśl nie przychodziły. Jak chciałbym zwykłe światło do podświetlania wnętrza. To jak mam kabel to gdzie mam go podpiąć żeby lampki świeciły?? Chodzi mi o coś takiego:>>http://allegro.pl/item675313956_neon_modul...supermocne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Najpierw powiedz co chcesz uzyskać. Czy lampka ma się świecić stale, czy tylko w momencie gdy oświetlasz kabinę, a może chcesz podświetlić schowek? Wszytko od tego zależy. Jak chcesz żeby lampka świeciła się stale po włączeniu zapłony, to najlepiej podepnij się pod zapalniczkę, np pod jej oświetlenie. W przypadku gdybyś chciał np zamontować taką lampę w drzwiach i miała się świecić po ich otwarciu, to najlepiej podpiąć się pod oświetlenie kabiny. Jeżeli chcesz np aby lampka się świeciła po otwarciu schowka? Trzeba by dodatkowo zamontować jakiś wyłącznik krańcowy a zasilanie np podpiąć pod zapalniczkę. Jak widzisz pytań jest dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 No ja chcę oświetlić nie wiem jak to się fachowo nazywa :-/ tam gdzie są pedały. Od pasażera i kierowcy. I chciałbym żeby to załączać tylko na wieczór. To kupić przełącznik a go podpiąć gdzie? Przełącznik może być taki?? >>http://allegro.pl/item670898739_wlacznik_w...ki_top_gun.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 To się ma świecić ciągle czy tylko na żądanie. Jak ciągle to podepnij pod zapalniczkę, a konkretnie pod lampkę zapalniczki. Jak zapalisz światła to się będzie świecić, Jeżeli tylko na żądanie to podpinasz zasilanie pod radio ale przez przełącznik, ale nie taki jak w linku. To ma pasować, a nie drażnić. Dajesz jakiś ukryty przełącznik albo szukasz u siebie na desce gdzie możesz zamontować wyłącznik, np w miejscu lewego kolana kierowcy. Ale trzeba go kupić np na allegro np taki pod przełącznik z X podpinasz wyłącznik oświetlenia. Oczywiście to tylko takie pomysły, mogą być jakieś pułapki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Jeszcze pomyślę co z tym zrobić. Ale Może można kupić tylko końcówkę do zapalniczki i je połączyć. Potem tylko włożyć do zapalniczki.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 A po co wkładać do zapalniczki? Podepnij się pod lampkę zapalniczki wystarczy, ze kupisz taki konektorek rozgałeziony Podpinasz pod to lampki, które będą się świecić w momencie włączenia świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Tylko po co mi mają w dzień świecić?? A jak bym kupił końcówkę z zapalniczki to wpinam kiedy chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 rakus145, sorry że się wtrącę, ale wioski nie rób z tą zapalniczką, będziesz chciał podpiąć gps, wentylator czy cb radio i co wtedy? plątanina kabli? P_r_z_e_m_o Ci dobrze radzi, wepnij się w instalację, a jak nie chcesz żeby w dzień świeciło to pstryczek gdzieś zamocuj i będziesz wyłączał. Zresztą nawet jak w dzień będzie świecić to dużo prądu LED-y Ci nie zjedzą i spalanie nie wzrośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Poza tym jak to wygląda...podpięte z zewnątrz :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 No to ok. Jeszcze przemyślę zobaczę o co kaman :-P . Tylko gdzie mogę kupić takie korektorki rozgałęziowe? Bardzo bym prosił o jakieś konkretniejsze zdjęcie bo na tym dużo nie widać :-/ Dzięki wszystkim za pomoc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 rakus145, w sklepie elektrycznym 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Konektorki kupisz w każdym sklepie motoryzacyjnym, a jak nie będzie to za parę dni Ci to ściągną. Bo zapalniczki poprzez wtyczkę bym tego nie podłączał. A jak nie chcesz żeby stale świeciło zrób wyłącznik gdzieś po drodze, ukryj go gdzieś pod kierownicą i będziesz miał włączanie na życzenie. Ale tak szczerze ... to średnio rozumiem Twój pomysł. Czemu to ma służyć? Tego nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Niczemu. Po prostu żeby ładnie świeciło. Bo przez przypadek znalazłem te lampki. Tanie są. Dzięki wielkie za pomoc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi