Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Koszty eksploatacji pojazdu - ankieta

insane

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam nadzieję, że administratorzy mnie nie wytną :mrgreen: bo nie mam zamiaru spamować, a raczej rozeznać temat wśród osób świadomie korzystających z samochodu. Otóż, sam próbuję jako tako nadzorować wydatki na samochód (z różnym skutkiem) i wpadłem na pomysł żeby to co robię sobie sam udostępnić innym - żeby inni też mogli za darmo korzystać ze stronki, na której będą mogli zapisywać koszty użytkowania samochodu.

Jako, że jednak odpalenie takiej stronki trochę pracy wymaga to zanim się tego podejmę chciałbym poznać Waszą opinię na ten temat. Jeśli nie będzie zainteresowania to nie będę się pocił w tym kierunku ;-).

Będę zatem serdecznie wdzięczny za uczciwe wypełnienie ankiety, którą przygotowałem (jej wypełnienie zajmuje 3-5min.):

http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/kwesti...71/sec-D9qzrk0F

Nie wiem czy jest sens. Takich stronek gdzie można robić zapisy dotyczące kosztów związanych z eksploatacją jest wiele. Sam prowadzę sobie coś takiego na www.autocentrum.pl Oczywiście dostępne są tam opcje prowadzenia statystyki wydatków, jak również importu i eksportu danych.

Ale mimo wszystko ankietę Ci wypełnię.

insane, byłeś już kiedyś u nas na forum? Kojarzę nick i auto no i jakąś formę reklamy czy ankiety...

Wypełniłem ankietę, ale zastanawiam się czy jest sens pakować się w kolejny serwis zbierający dane o moim aucie, jest już kilka takich stron które obliczają zużycie paliwa, koszty itd.

Przecież to wszystko można zrobić w Excelu, bez potrzeby rejestracji itd, a gdybym ja jako kupujący uwierzył w czyjeś zapiski to, ekhm sorry, nie dokończę :mrgreen:

Dzięki serdeczne Panowie - między innymi po to zamieściłem tego posta żeby wybadać rynek (samemu nie wszystko idzie znaleźć), a nie ma przecież sensu wyważać otwartych drzwi.

Co do mojej obecności na forum (tym) to nie miałem wcześniej przyjemności... :mrgreen:

Gdybyś to dopracował to byłaby to fajna sprawa, ale nie podoba mi sie trochę regulamin- dość ostry, ty jako admin- masz duże uprawnienia a w zasadzie za nic nie odpowiadasz :-|

a najbardziej martwię się o swoje dane osobowe- pamiętaj, że regulują to odpowiednie przepisy prawne.

Ankietę chciałem wypełnić, ale jak doszło do momentu zarejestrowania a przy czym zaakceptowania regulaminu to zwątpiłem czytając ten właśnie regulamin. Poczekam na dalsze kroki w tej sprawie i się zastanowię.

CAPOMAN: nie do końca wiem o co chodzi :mrgreen:. Ankieta była zamieszczona na darmowym serwisie, który nie wymaga rejestracji. Co do samego serwisu to jeszcze żadnych szczegółów nie podawałem przecież :D.

Jeśli zaś chodzi o bezpieczeństwo danych to znam przepisy bo pracuję w branży ściśle związanej z tematem, ale dzięki za uwagę.

A ja powiem tak , jeżeli masz mała firmę lub w ogóle jednoosobową (np taxi) to ma to jakiś sens prowadzenie takich ankiet i wypełnianie sobie tabelek.

Tylko tak naprawdę to jeżeli w tym miesiącu wydam na paliwo 200 zł więcej i na przeglądy jeszcze z 300 to znaczy ze zrobię sobie wykresik i wyjdzie mi że.... no właśnie co ? ze wydałem więcej ale z tego powodu ani auto nie zacznie mniej palić ani nie zacznie się mnie psuć :mrgreen:

Niektórzy lubią wiedzieć ile wydali na auto; paliwo, naprawy, OC itp. A jak przy okazji mogą sobie zapisać, że w dniu, przy przebiegu, wymienili część XYZ która ma taki nr i kosztowała x zł to już mają wszystko. Ciebie to nie interesuje ale np mnie tak.