Leszek55 Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Zauważyłem, że od pewnego czasu "telepie" autkiem przy przyspieszaniu w okolocach 80 km/h. Zamieniłem koła tył na przód - bez zmian. Byłem na szarpakach - luzów brak. Co proponujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 A może to problem ze sprzęgłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek55 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Nareszcie zlokalizowane ... i kto by sie spodziewał, że to wina amortyzatora :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 ale telepalo Ci caly czas rownomiernie czy raz mocniej, raz slabiej, czasami wogole ? Czy to byly drzenia ktore przenosily sien a kierownice tak ze ja cala telepalo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek55 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 kierownica była stabilna, "telepało" na prostej równej drodze - między 80 a 90 km/h po przekroczeniu 100 i > jazda idealna. Mechanik twierdził , że autko bujało się po przekątnej ale ja nie potrafię tego tak określić - ważne , że po kłopocie. Chociaż tak się zastanawiam czy ten amortyzator był przyczyną czy skutkiem " telepania "....... zobaczymy po czasie . Miał ktoś podobnie ? Czy to jak z Kobietami - każda inna :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem telepotanie - ale ja mialem taki problem ze przy prędkości 120 - 140 byly odczuwalne takie zdudnienia - takie dziwne - poogladalem podwozie auta i okazalo się że mam dziurę w plastikowej osłonie przedniego zderzaka. Kupiłem, wymieniłem i już nic nie zdudnia. Poogladaj spód auta czy coś nie jest poluzowane, niedokręcone może to być całkiem prosta przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek55 Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Jednak to nie był amortyzator ... w lewym kielichu półosi nie było smaru... Jednak najprostsze usterki sprawiają najwięcej kłopotu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixodides Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jak czytałem twoją wiadomość to aż spojrzałem czy sam tego wątku nie zrobiłem wcześniej :) Jak jadę na 5 biegu, zbliżam się do 80km/h to zaczynają się wibracje. Normalnie czuję się jak bym siedział wewnątrz elektrycznej szczoteczki do zębów. Ogólnie to jak jadę w tym czasie pod górkę to wibracje są bardziej natężone. Wibracje nikną jak przekraczam 120km/h. Mechanik powiedział, że to może być wał napędowy bo sprawdził poduszkę silnika i wszystko niby z nią jest OK. Ty teraz piszesz, że twoim wypadku był to był brak smaru. Mógłbyś lepiej opisać te drgania!? W sumie to mam jeszcze jeden problem. Jak np. zmieniam z 3 na 4 bieg a nie wykręcę samochodem z 3-4 tyś. obrotów to samochód się dusi. Piszę o tym w tym wątku bo jako kierowca mam wrażenie, że samochód ostatnio więcej pali i ma mniej mocy, a wibracje samochodu są mocno natężone gdy jadę samochodem pod górę, jak jadę na prostej to też są ale nie takie mocne I jak puszcze gaz to drgania jakby ustają, ale znowu nie wiem czy ustają bo puściłem gaz czy dlatego, że prędkość od razu spada. Wie ktoś co to może być? Dziękuję z góry za pomoc. Dodano: 13 sie 2011 - 23:07 Naprawiłem to telepanie, okazało się że uszczelka na wale napedowym pękła, wylał sie cały smar i wyryło mi tam wszystkie tryba. Wymieniłem wał po stornie kierowcy i samochód przestał się telepać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravwilin Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 W jakim wale napędowym? Chyba w półośce? U mnie też były drgania tak przy 100-120 km/h - przyczyna odpadł ciężarek od aluska, wyważyłem i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ixodides Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 (edytowane) cytat Znam tylko angielską nazwę. Drive Shaft. http://translate.google.ie/?hl=en&tab=wT#en|pl|Drive%20shaft Nie cytuj całego posta, jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod nim. Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez meganecoupe02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi