robert197648 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam planuje kupic Elm 327 euroscan 2009 z oprogramowaniem pl czy ktos korzystał z tego prosze o opinie jak się sprawuje tzn czy da sie skasowac błedy kompa i ogólnie czy nada sie do meganki 2 benz z góry dziękuje za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 A jakie oprogramowanie do niego dostaniesz? Bo od tego głównie wszystko zależy - jakie podzespoły silnika będzie obsługiwać. Sam odczyt parametrów i kasowanie błędów silnika to zrobisz nawet darmowym softem i tańszymi urządzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wiesz klient nie pisze jakie oprogramowanie oto link do tego http://www.allegro.pl/item691326916_sam_na...oscan_2009.html jesli możesz cos doradzic jaki tanszy program głównie chodzi mi o kasowanie błędów będe wdzieczny Zalecam lekturę regulaminu forum odnośnie zasad pisania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Trochę głupio mi doradzać, bo w spółce jestem producentem, więc mogę być stronniczy. W każdym razie da się kupić interfejs szybszy z opcją aktualizacji firmware - ale raczej taniej to trudno. Też nie za bardzo prawdą jest, że ELM nie obsługuje ABS czy poduszek. Poprostu program który dostarcza sprzedawca nie obsługuje ich. Z drugiej strony faktycznie nie ma programu który by to obsługiwał w różnych markach. Ew. pozostaje próba połączenia z takim kontrolerem (co nie zawsze się z użyciem ELM uda) i wpisania ręcznie kodu w terminalu. IMO jak chcesz jedynie kasować błędy w silniku to nie jest to drogie rozwiązanie. Obstawiam, że skoro nie pisze jaki soft to nie dostarcza nic profesjonalnego, a pewnie tylko jest dostępne to co na stronie scantoola. Ale warto spytać. Trochę to dziwne, że nie pisze - bo soft tu jest istotny. Ew. jak jesteś z Wawki to możesz do mnie podskoczyć (o ile akurat jestem) i mogę skasować za free. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Wielkie dzieki za rade pokmysle o tym IMO bo ja potrzebuje tylko te błędy kasować a zdarzają sie często głównie błąd silnika(katalizator) od złego gazu, a mieszkam w wesołej i tu mi kasują po 70zł więc to troche przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Tak - 70 to spora przesada. Niedługo też będziemy produkować urządzenie które będzie kasować błędy silnika zaraz po włączeniu zapłonu. Właśnie by kasować np. błędy od instalacji gazowych. To by było w sam raz dla Ciebie - i seria próbna w cenie podobnej do tego co płacisz za jedno skasowanie. Z Wesołej na Sadybę (tam mieszkam) masz bliziutko so.. Ale wiesz - tak czy inaczej warto się zająć instalką gazową. Prawdopodobnie nie trzyma parametrów. Jaka to instalacja jeżeli można spytać? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Więc instalacje mam firmy Elpigaz,a co do tego urządzenia to chętnie bym spróbował wiec jeśli będzie możliwośc zakupu to mój email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 IMO jak chcesz jedynie kasować błędy w silniku to nie jest to drogie rozwiązanie. Odpowiedź: Wielkie dzieki za rade pokmysle o tym IMO bo ja potrzebuje tylko te błędy kasować Czy ja dobrze rozumiem, czy robert197648 wziąłeś IMO za sprzęt diagnostyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 meganecoupe02, słuszna i trafna uwaga robert197648, popatrz tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert197648 Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Tak macie racje początkowo rzeczywiście myslałem że to oprogramowanie ale po sprawdzeniu wiem że żle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julio Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Heh - no tak czy inaczej chyba najwygodniej i najtaniej dla Ciebie będzie poczekać trochę i jak zejdzie pilotażowa seria tego urządzenia to.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Kupiłem kabelek ELM 327 w wersji 1.4 (podobno najnowszy), czyta ECU, błędy etc. jednak nie mogę nim ich skasować. Jadę na ScanMasterELM_2.1.104.771. Czy potrzebuje nowszą wersje, ewentualnie inny soft żeby móc kasować błędy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi