miszel73 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam, Stoję przed wymianą rozrządu w MII 1.5dci (100 000)i przy okazji chciałbym wymienić świece bo chyba nie były wymieniane. I teraz pytanie bo nie mogłem nigdzie znaleźć po ilu tys km wymienia się świece w dieslu? Oraz jakie najlepsze wybrać? Pozdrawiam, Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 miszel73, Jest sens wymieniać jeżeli wszystko ok?Ja na przykład wymieniałem komplet jak mi 1 padła coś ok.200tkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Dokładnie tak ja tez bym nie dotykał jesli działaja i jes ok szkoda kasy po pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ok ale plyn hamulcowy i klocki pewnie do wymiany? Jaki płyn najlepiej wlac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 klocki jak już mało ich jest to zmień a co do płynu to zmiana następuje co 5 lat a zalecany pewnie to DOT 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 lepper_pl, chyba myślałeś o rozrządzie pisząc,że 5 lat. Ja wymieniam co 2-3 lata.Zawsze wcześniej sprawdzam temperature wrzenia takim specjalnym dinksem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 A jak jest z olejem w skrzyni biegów? Jaki tam lać i co ile wymieniać? Też nie mogłem tego znaleźć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 waldek708, racja o to cytat: Producenci samochodów zalecają wymianę każdego płynu hamulcowego co 2 lata lub po każdych 40 tyś kilometrów przebiegu miszel73, otwórz pierwszą stronę instrukcji obsługi i tam masz podane jaki masz olej w skrzyni i znajdziesz to już na forum to poszukaj. Pozatym zbaczamy z tematu więc temat może zostać zamknięty lub wygaszony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi