SiwyMario Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Witam Pytanie przez monika838 nie zostało wyjaśnione :-( Jak można zmienić te jednostki i czy wogólę można je zmienić samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferus Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dołączam się do pytania. Mi padł stary licznik a mam akurat dostepny z anglika więc też byłbym zainteresowany przeprogramowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Czy ktoś jest w stanie odpowiedzieć na powyższe pytanie (przeprogramowanie licznika) ? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 sergiu83, Licznik angielski z komputerem da się przeprogramować na l i km .Dotyczy to zarówno Phase 1 jak i 2 dla Scenic/Megane 1.Koszt 150 zł. pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 a taniej nie wyjdzie kupić używany licznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Może i wyjdzie taniej ,tylko znajdź licznik z komputerem na All lub szrocie.Sprzedający nie wiedzą co sprzedają.Renault ma Cię w nosie i nie udziela info jak rozróżnić po numerach i kodzie.Chyba ,że masz fart i właśnie na szrot dowieźli i masz 100% pewności że to ten .Poszukiwania licznika zajęły mi ponad rok aż się w końcu wku...m i na All ryzykując kupiłem anglika za 50 zł.Za więcej bym nie kupił bo zbyt duże ryzyko.Ryzyko opłaciło się bo był ładniejszy z szarawymi tarczami niż czarne w oryginale i ma pomarańczowe podświetlenie takie jak wyświetlacz radia.Licznik był od benzyny 2,0 l i włożony do diesla 1,9 dci.zadziałał od razu ale display w milach i galonach.Po przeprogramowaniu EPROM wszystko jest ok.Łącznie koszty oceniam na ;150(przestrojenie) + 65 licznik+ 50 pozostałe jak telefony i koszty dojazdu.Czyli razem około: 265 zł.Czasu własnego nie liczę.Za to nabyta wiedza i doświadczenie-bezcenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 chrzan49, dzięki za odpowiedź ale trochę za późno bo już kilka miesięcy mam k.p. wstawiony. Ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Sergiu.A jak Ty zdobyłeś swój? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 3 miesiące szukania po alle, szrotach- nie zaliczone rozmowy telefoniczne i skutek marny. stanęło na angliku i zmianie softu - 150 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Czyli mamy te same doświadczenia.Witam w klubie.Czy u Ciebie podczas chwilowego postoju rejestr zużycia chwilowego też zaczyna wyświetlać kreseczki aby po ruszeniu przejść na cyfry? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 tak. normalne zachowanie. zaczyna zaliczać po przekroczeniu bodajże 25 km/h - co mnie osobiście wnerwia bo wolałbym od momentu ruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 spalanie chwilowe na postoju można mierzyć w litrach na godz, można to obserwować po wprowadzeniu komputera w tryb serwisowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Zgadza się.Dzięki Bronius. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mismichael Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Pewnie tak - kwestia przeprogramowania i zmiany opisu na zegarach jak nie masz już wersji, że masz dwa wskazania. Z tego co widzę, to na wyświetlaczu mam możliwość wyświetlania mil i kilometrów, galonów i litrów ale nie wiem jak się przełączać pomiędzy tymi trybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsonx Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 ale nie wiem jak się przełączać pomiędzy tymi trybami. w twoim sie nie da przełączać trzeba przeprogramować liczniki poza tym da się przyzwyczaić do mil na galon ja jakoś nie mam z tym problemu Zrób sobie kartkę z przeliczeniami potem bedziesz to robil w pamieci Ja staram sie utrzymywać w miescie powyżej 31MPG (około 9 litra na 100km) a w trasie 40MPG około 7 litrów na 100km (oczywiscie wszystko z klimą automatyczną ustawioną na 20 stopni) pamiętaj że galony są brytyjskie nie amerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi