Wacha.1 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Witam. właśnie dzisiaj wymieniałem żarówkę H7 od strony pasażera w Megane II i poszło mi dosyć szybko, ale tylko dlatego że KrzychK zamieścił te fotki. Jeżeli się to zobaczy to wtedy łatwo obadać palcami i już. Dzięki za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zna ktoś może jeszcze dobry trick na szybka wymianę żarówki?? :) Bo czeka mnie wymiana obu żarówek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom02 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) A ja się tu podczepię. Mam pytanie jak wyciągnąć żarówkę z tego metalowego gniazda- pociągnąć, przekręcić jakoś czy jak? http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=4153 zdjęcie pożyczone od użytkownika KrzychK Edytowane 27 Stycznia 2012 przez tom02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Pociągnąć , żarówka jest blokowana na tym "języczku" z prawej strony na Twoim zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzyvka Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 No cóż, po 2 godzinach walki i 7 podejściu - podrzucę mój patent. Jak nie chce wyjść można użyć kółeczka ( takiego np. do kluczyków ) i przełożyć przez jedną dziurek z metalowych złączy żarówki i wtedy nie ma problemu z pociągnięciem. U mnie mocno siedziała więc dopiero to pomogło. Pomimo tego wciąż uważam że Megane II Grandtour to jest to! Na pocieszenie: Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stephan82 Opublikowano 21 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Witam! Problem mizernych swiatel mijania w reflektorach soczewkowych jest powszechny i wynika ze zlego osadzenia zarnika...caly trick polega na tym, ze zupelnie inne jest polozenie w przypadku megane z klasyczna lampa (tych z przed 2006), gdzie wypustka zarnika powinna znajdowac sie na godz 7-8. W megane z soczewka (2006-2008) to polozenie winno byc na godz 4-5. Fizyka soczewek nie dopuszcza zlego osadzenia, w wyniku czego wydajnosc swiatel spada drastycznie. Sam pomyslalem, ze to wina geometrii lub zzbrudzenia powierzchni lamp...jednak szczesliwie po dwoch dniach wallki zarniki znalazly sie w odopowiednich miejscach i jasnosc jest calkiem przyzwoita...powodzenia! ...i cos na zachete: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kgasin Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 Tungsram to dość biedne żarówki. Ale może masz źle założone. Na zdjęciu jest fotka lewej lampy w pionie tak jest w aucie. Prawa str. lustrzane odbicie. Czyli H7 jest trochę przechylona w prawo i szeroka blaszka wchodzi pomiędzy dwie kostki i musi być wkliknięta pomiędzy te dwie blaszki-sprężynki 45 stopni po lewej i prawej. Niesety da się to wcisną ze źle ułożoną żarówką i wtedy marnie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) witam, Kilka dni temu znajoma zakupiła megane 2 ph2 niestety światła świeca tragicznie , niby w lampach philipsy ale czy czasem nie są złe włożone ? patrząc na fotkę powyżej a ta z lampy to chyba ten język z prawej strony nie powinien być przed żarówką? Patrząc jeszcze na zdjęcie powyżej a to moje to tak jakby u mnie brakuje wystających bolców dookoła mechanizmu mocowania Edytowane 5 Lutego 2020 przez Refild Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DSLRwalker Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 @Refild - na Twoim zdjęciu ta blaszka co nachodzi na ramkę żarówki wydaje się być wygięta. Niestety ale w naszych reniach lampy są strasznie wybredne, minimalnie wystarczy się pomylić i jest kapa - sam miałem ten problem, okazało się że żarówka delikatnie nie dochodziła i zaczep jej nie złapał, przez co lewy reflektor świecił fatalnie (anglik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi