adam1965 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 mam takowy problem , w przedziale prędkości między 70-90km/h wyczówalne są dość silne wibracje ale tylko przy przyspieszaniu i to im mocniej pedal w podlogę tym bardziej wibruje, mechanik twierdzi że to krzywa półoś zaznaczam że kola są dobrze wyważone (wyważam zawsze dodatkowo na samochodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Bzdura - podjedz do innego mechanika niech jeszcze raz wyważy Ci kola. Posłuchaj a na pewno nie zawiedziesz się. To muszą być źle wyważone kola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grooha Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 tak nie do końca mówi głupoty :-/ może to być półoś albo zużyty przegub-z autopsji.Ale dla pewności podjedź do innego wulkanizatora i jeszcze raz wyważ koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Tazesz, skoro raz wyważa normalnie a potem (wyważam zawsze dodatkowo na samochodzie) to szkoda kasy na ponowne wyważanie. Przez te ponad trzy miesiące od napisania tego postu to chyba już sobie poradził z problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazesz Opublikowano 10 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Jeśli poradziłeś to napisz co było. PS. Ja na ten przykład miałem podobna sytuację tak jak ta co została opisana i jak się okazało jednak źle były wyważane opony u jednego z moich stałych warsztatów - musiałem zmienić i teraz jest znowu jest dobrze (nie wiem jak długo) ale kolejne wyważenie przyniosło efekt. Dlatego też nie zawsze trzeba ufać do końca mechanikom - też mogą się mylić, albo w końcu zżera ich rutyna. :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi