cr2032 Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Witam serdecznie, ponieważ muszę już wymienić rozrząd w megance, zastanawiam się czy od razu nie wymienić kzfr. Objawów padającego koła jako takich nie mam, może tylko z wyjątkiem tego, że powiedzmy raz na 50 uruchomień silnik zazgrzyta... Dodatkowych objawów w postaci spadku mocy i zgrzytania "jak stary diesel" brak. A i tak przy okazji czy są jakieś dodatkowe procedury przy wymianie kzfr ? Czy tylko odkręcić z wałka stare i przykręcić nowe ? pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Bezpieczniej jest wymienić KZFR. Wiadomo jednak, że to dodatkowa kasa. Z drugiej strony, jeśli niewymienione miałoby paść po kilku tys. od wymiany rozrządu, to wydatek będzie jeszcze większy. Jeśli juz zdaża się że sporadycznie zgrzyta po odpaleniu silnika, to mało prawdopodobne, aby dotrwało do następnej wymiany rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr2032 Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 zastanawiam się czy od razu nie wymienić kzfr.Decyzja należy do Ciebie, koszt 480 Ok, gdzie ? w ASO ponad 700 zł silnik zazgrzyta...To nie KZFR Jesli nie KZFR to co ? Bo objawy są dokładnie takie jak opisałem, czyli raz na jakiś czas przy odpaleniu następuje zgrzyt taki może 1 - 2 sekundowy, i zupełne nic więcej. procedury przy wymianie kzfr ?Koło musi być zamknięte Ok, a jak osiągnąć taki stan ? pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Jesli nie KZFR to co ? Bo objawy są dokładnie takie jak opisałem, czyli raz na jakiś czas przy odpaleniu następuje zgrzyt taki może 1 - 2 sekundowy, i zupełne nic więcej. A może ten dźwięk wydaje rozrusznik, bendiks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cr2032 Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 A może ten dźwięk wydaje rozrusznik, bendiks? Gdyby to był np. Ford tak bym właśnie pomyślał , ale po doświadczeniach z R19 (gdzie nie wszystko było tym czym się wydawało ) i czytając o problemach z kzfr zacząłem się poważnie zastanawiać nad wymianą tego nieszczęsnego koła... pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonescu Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 Opisów usterek koła było sporo i raczej nie jest to zgrzyt. Dla pewności razem z rozrządem wymień też koło tak jak radzi Lewy zwłaszcza że teraz są dostępne koła z nowej serii ponoć mniej awaryjne. Przy okazji sprawdź rozrusznik bo to pewnie on wydaje takie dźwięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoni Opublikowano 3 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2009 Jak zgrzyta to padnie za kilka miesięcy tak miałem, się łudziłem może to nie koło ale po wymianie problem zniknął. Pasek rozrządu 87zł, koło plus korki 550zł,wymiana 150zł poza ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warmplace Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 Hej Mam pytanie w aso we wrocku mam okazje zrobić rozrząd z kzfr a w rozrząd wchodzi sklad również pompa wody po znajomości plus promocja 30% jaka teraz jest na czesci wychodzi mi 2000zł chcą w sensie opłaca się jaki jest koszt tego zazwyczaj? bo jeśli to żadna zniżka to będę zły auto to oczywiście megane II ph I 1.6 16 v dzięki za odp:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 warmplace, Na forum już pisano o kosztach - użyj opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraulista Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 witam, Czy odgłosy piszczenia przy starcie zimnego silnika to KZF? wymiane rozrządu miałem przy 90 tys - teram mam na liczniku 170 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 nie?? po za tym masz DCI więc nie masz KZFR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraulista Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 w takim razie co jest problemem tego piszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo_CK Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 pasek lub któraś rolka akcesoriów może? u mnie piszczał pasek - kilka-kilkadziesiąt sekund na wolnych obrotach zaraz po odpaleniu, dopóki nie dodałem gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraulista Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Ale nie chodzi o piszczenie na pasku. Przy starcie silnika pikanie takie przeciagliwe .2-3 sekundy i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Może rozrusznik? A dokładniej bendiks? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi