meganecoupe02 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Widzę, że "wgryzłeś" się w temat dość dokładnie. I dobrze Mam nadzieję, że zobaczę zestaw na najbliższym ogólnopolskim zlocie M i S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol579 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Zobaczysz napewno na najbliższym spocie, mam nadzieję że jeśli sie uda za pierwszym zdać to na jakis w kwietniu podjade ;-) . Ale do tego czasu to pewnie się trochę rozbuduje instalacja, będzie więcej do oglądania A co do wgryzania w temat, to wiesz nie miałem co w wakacje robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 A ja się zastanawiam jak długo wytrzyma Ci twardy dysk. To najbardziej awaryjny element w tym wszystkim. Przy naszych polskich drogach długo nie wytrzyma. Jakiś czas temu też się nad czymś podobnym zastanawiałem i właśnie dysk był najbardziej newralgicznym elementem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 P_r_z_e_m_o, ja zrobiłem trochę kilometrów i wszystko działało. Nowe dyski dość dobrze znoszą wstrząsy, a szczególnie te od laptopów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jak będzie rozwiązane chłodzenie jednostki centralnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol579 Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 P_r_z_e_m_o, No tak, z tym się zgadzam. Nie mam zielonego pojęcia ile wytrzyma. Próbowałem zrobić dla niego jakieś zawieszenie żeby był choć trochę odizolowany od drgań, na razie nic nie wykombinowałem w tej kwestii ale jeden gość jeździ z takim dyskiem jak mój już drugi rok, też przymocowany "na stałe" i nic się nie dzieje więc może nie będzie tak źle. Jak się sypnie to trudno będę dalej kombinował, może jak wymyśle jakieś zawieszenie to zamontuje ale na razie musze mieć nadzieję że wytrzyma A no i Dell sx270 ma standardowo dysk 2,5 cala więc jest teoretycznie wytrzymalszy. Jest jeszcze jedna sprawa o której nic nie napisałem. Radio. Jest to też ciężka sprawa w CarPC. Po prostu są tylko dwa radia które odbierają RDS są one oparte na chipsecie Silabs. Jeden z nich to tuner USB dedykowany do takich instalacji lecz kosztuje spoooooro, około 400zł na nasze. Ja zastosowałem coś takiego Tuner dostępny TYLKO na rynku USA, co gorsza sklep który tym handluje nie wysyła do Polski. Pojawia się czasami na allegro, lecz bardzo rzadko. Ja miałem szczęście i kupiłem go od jednego z użytkowników forum o CarPC, którzy wcześniej kupili zbiorowo ten tuner w usa. Koszt 130zł a odbiera nawet nieźle przy tak małej i badziewnej antence z zestawu. Mam nadzieję że przy antenie oryginalnej będzie lepiej. Co do chłodzenia... Ciężko powiedzieć, zobaczymy czy to będzie w ogóle problem, jak tak mam w zapasie 4 wiatraczki na wlot i wylot. W tej zabudowie bagażnika z obu stron komputera są dziury także przewiew powinien być. Na razie chodził około 5 godzin i się nie grzał za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Zamiast dysku można zastosować też kartę CF, albo jakąkolwiek inną na przejściówce do ATA, albo SATA. Niestety - rozwiązanie droższe, i nie oferuje tak dużej pojemności, jak zwyczajny dysk twardy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wotu Opublikowano 29 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ja to proponuje zamontowac "kadlubek" laptopa, z zasilaniem mniejszy problem (zasilacz mozna kupic za 20 zl, bateria podtrzmujaca juz jest), wszystko w kupie, tylko podlaczyc ekran dotykoway i jazda :P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 wotu, ja tak miałem u siebie i zdało egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi