Nik Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Megi98, jesli ci to wystarczy to o.k. Czyte to to auto nie jest, już tu z jednym forumowiczem się spierałem co do czystości auta nigdy nie czyszczonego z przyspojonych do lakieru brudów, po samym tylko umyciu. Jesli przygotowałbyś dobrze powierzchnie a potem zabezpieczyła efekt dobrej klasy woskiem to spokój byś miała nie na 2 tygodnie tylko na jakieś ... 3 miesiące Oczywiście pod warunkiem mycia nadwozia szamponem o neutralnym ph. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Nik, ale kto mówi o wosku który się miałby trzymać nawet 3miesiące Chłopie toż to szampon z Intermarche a w nim wosk zawarty to taka ściema 50/50 ;-) Grunt że czysta fura jest, nie ma zacieków i ja jako właściciel jestem zadowolona Ci którzy uważają że jest brudne to krzyżyk na drogę, mnie to tam dynda bo każdy ma swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 oj Radek się czepiasz inaczej to sformuję: "nie obchodzi mnie to" :-> ph czy nie ph ma produkt ważne że daje efekt lśniących jajek psa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Panowie pomóżcie. w ostatni weekend byłem na majówce i koleżanki wpadły na pomysł żeby sobie robić wianki z tych żółtych kwiatków (ponad 20 lat a dalej dzieci) no i niestety jedna położyła ten wianek na masce mojej megi. z tych kwiatów wyleciał jakiś sok który w połączeniu z temperaturą zasechł. wczoraj byłem na myjni i nie zeszło :evil: czy mogę to zmyć np benzyną albo innym rozpuszczalnikiem czy taki środek zaszkodzi lakierowi? jakieś pomysły jak się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 wojtas0305, benzyna ekstrakcyjna powinna pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 dzięki meganecoupe02 :) tak planowałem ale wolałem się upewnić czy mi lakieru nie zniszczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jak zostanie jakiś ślad (plama) po kwiatach to spoleruj pasta tempo i po sprawie. Tak poza konkursem to powinieneś zatrudnić dziewczyny do mycia auta - niech wiedzą że nie jest to takie proste :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas0305 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 hehe. jak się chce żeby coś było zrobione dobrze to trzeba to zrobić samemu :) dzięki za podpowiedź z tą pastą bo sam zapomniałem nazwy a mam parę miejsc które warto by spolerować. koniec offtopu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 wojtas0305, glinkę proponuje... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Nawiązując do tematu wątku: Płukanie: woda z węża Mycie: woda z purem Płukanie 2: woda z węża Mycie 2: woda z octem Płukanie 3: woda z węża Szmata do wycierania na sucho. Metoda na zewnętrzne plastyki : olej silnikowy na ściereczkę i przecieram ( efekt taki sam jak w przypadku plaka , jednak o wiele trwalszy) Metoda na wnętrze : woda z purem + sucha tetra od córeczki ( oczywiście do córeczki już nie wraca) Tapicerki nie prałem więc nie wypowiadam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziu Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Metoda na zewnętrzne plastiki : olej silnikowy na ściereczkę i przecieram Po takim zabiegu to chyba cały kurz z drogi masz na plastikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 No co Ty, przecierem to suchą ścierką i jest Git. Plastyk jest suchy, nie brudzi, a się świeci jak psu diamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Kupował ktoś z Was może kosmetyki do pielęgnacji samochodu od użytkowniczki Allegro o nicku __HANIA__ ? Rzekomo są to oryginalne kosmetyki Renault z Francji - ciekaw jestem jak jest z ich skutecznością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyziu Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 ravil, Kiedyś próbowalem plakiem i po kilku km plastiki wyglądały strasznie :evil: ,dlatego dziwi mnie że do oleju nic sie nie przykleja.Teraz używam odpowiednich środków do plastików i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Przyłączam się do pytanie eMBe. Kupował ktoś kosmetyki z allegro od użytkownika _HANIA_ ? Link do aukcji: http://allegro.pl/show_user_auctions.php?u...amp;gr_id=18913 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi