brudijr Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Tak troche z innej paki, dzisiaj zauważyłem, że mam ślady po ptasich odchodach, co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 co z tym zrobić?umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Problem w tym, że umyłem, a zostały ślady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMBe Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 No dobra, ale ja nie mam tyle pieniedzy, żeby przeznaczać 70zł na wosk... To się kupuje testery tak jak ja to robię a i tak wystarczają na 2-3 sezony. Koszt to niecałe 20 zł Jak dobrze zaaplikujesz wosk to wytrzyma nawet ponad pół roku - mowa tutaj o Colli 476 czy Finish Kare 1000P HI :( A co do ptasich odchodów to spróbuj glinką :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 To faktycznie się opłaca, a powiedz mi, co przed nałożeniem wosku? (Napisz na pw, krok po kroku co trzeba zrobić, jeśli to nie problem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Jak możesz to napisz to tu a nie na PW też chętnie przeczytam, a może się przyda przyszłości bo kiedyś myślałem żeby kupić jakiś zestaw czy jakiś wosk lepszy na próbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 brudijr, Tom_89, a tak poczytać nie łaska Dwie strony wcześniej niejaki Saddam pisał co i jak po sobie nakłada, ba podał nawet ile czasu mu to zajęło :( Wystarczy przeglądnąć temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom_89 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Tamto czytałem tylko tutaj Embe pisał o jakiś próbkach i myślałem że może on to robi inaczej niż inni, każdy ma swój sposób jakiś na to :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Prezes, ave Prezes, dzięki, lenistwo nie popłaca ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 warto kupić Supreme Shine Protectant z meguiars ? bo mam już dość tych tego dziadostwa typu plak , oczekuję dobrego nabłyszczenia czarnej deski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisiu90 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jako iż obcuję z tymi jak i innymi preparatami na co dzień to mogę się trochę wypowiedzieć. Po Supreme Shine Protectant z meguiars'a deska nie będzie się świeciła jak po plaku z tesco a będzie miała ładny i wyrazisty kolor no i ładny zapach przez pewien czas ;-) Polecam naprawdę warto inwestować w dobrą chemię do swoich czterech kółek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Mam pytanie czym czyścicie ten szary gładki plastik wewnątrz megi? Ja kupiłem sonaxa Xtreme Cockpit efekt matowy i robią się nieciekawe smugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nawilżane sciereczki z Lidla (W5, mat) - niezastąpione (są jeszcze do szyb i skóry - również ok) lub shell taki w beżowej butelce ze spryskiwaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 niestety w najbliższym lidlu ściereczek już zbrakło ale poradziłem sobie w inny sposób, użyłem mikrofibry o gładkiej strukturze i problem znikł 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko009 Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Zdecydowałem się w końcu na zestaw Sonax-a. Płyn do spryskiwaczy, szampon, pianka do kokpitu i wosk twardy w płynie. Dla mnie efekty są zadowalające tym bardziej, że nie oczekiwałem cudów na moim 13-letnim lakierze. Wosk trzyma się już na aucie trzy tygodnie i wystarczy go raz na tydzień spłukać wodą z myjki pod ciśnieniem(nie używam nawet gąbki) i efekt jest jak bezpośrednio po woskowaniu. Nie używałem oczywiście żadnych glinek i cleanerów. Dam znać ile jeszcze ten wosk będzie się trzymał. Póki co rodzinę Sonax-a z czystym sumieniem mogę polecić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi