asmo90 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam, jak w temacie ile oleju mieści sie do silnika 1.5 dCi 82KW, tak zeby znajdował sie miedzy wartościami MIN a MAX?? prosze o pomoc, ponieważ zbliza sie wymiana oleju ,a nie posiadam ksiązki serwisowej i nie wiem dokładnie ile oleju musze kupić, pozdro asmo90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 około 4,4litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobi Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 a jest jakas opcja ze bagnet moze zle pokazyac? bo ja wlalem 4 l pozniej troche bylo upuszczone bo bylo ponad max, a teraz raz pokazuje ponad max, raz pokazuje ok a czasem mniej, zalezy jak sie wsadzi pagnet. na pewno caly stary olej wylecial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 w 1,5 jest do dupy bagnet i trzeba się nim umieć posługiwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Chyba jest elektroniczne sprawdzanie stanu oleju : ) a bagnet raz tak raz tak u mnie jest tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobi Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 no ale to dolac czy nie? w sumie srednio ufam temu elektronicznemu bo znajac zycie to powie mi ze za malo oleju jest juz jak bedzie calkiem pod kreska i silnik w pol zatarty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek55 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Cała wymiana , razem z filtrem 4 litry - na bagnecie w połowie w Kaliszu oczywiście ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asmo90 Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Można wiedzieć za jaka kwotę i gdzie można wymienić szybko olej wraz z filtrem w Kalisz?? jakieś namiary?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denim Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 A mi weszło 4 litry full na bagnecie. Szkoda gadać. Ale elektronicznie poziom ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Odświeżę temat ile oleju mieści sie do silnika 1.5 dCi 82km, tak zeby znajdował sie miedzy wartościami MIN a MAX?? A czy może mi ktoś powiedzieć ile powinno być w 1.9 dCi 130km :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawideqqq Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 asmo90: W Kościelnej Wsi polecam mechanik z ASO Renault ma swój warsztat zawsze do niego jeżdzę. Jak wjeżdżasz do Kościelnej Wsi od Kalisza to Za światłami druga w lewo i jakies 300 metrów po prawej stronie. Tylko olej i filtry musisz sobie kupić sam:P A jakby nie u niego to jeszcze za cmentarzem jadąc w strone kościelnej wsi na górce jest skręt w lewo - tam skręcasz i jakieś kilometr po lewej. Tam dwóch braci ma warsztat , tanio i solidnie ;] Mam ten sam silnik dokłądnie co Ty i wchodzi 4,5 litra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Witam, tak jak w temacie ile oleju wchodzi do skrzyni Megane II HB 1.5dCi 106 koni?? Czy olej Elf NFJ 75W-80 jest dobrym wyborem? PROSZĘ JESZCZE RAZ PRZECZYTAĆ PONIŻSZE PUNKTY REGULAMINU 4.1 Przed założeniem nowego tematu, należy upewnić się czy temat nie został już wcześniej poruszony i czy nie jest już udzielona odpowiedź na dane pytanie. 4.2 Przed założeniem nowego tematu bezwzględnie należy skorzystać z opcji >>szukaj. 4.3 Jeżeli dany temat już istnieje, a nie ma w nim odpowiedzi na nurtujące nas problemy, to należy zadać pytanie w już istniejącym temacie. 4.4 Jeżeli nie stwierdzimy obecności szukanego tematu wtedy jesteśmy uprawnieni do założenia nowego tematu zgodnego z zasadami działu w którym piszemy. Temat połączyłem z istniejącym.- mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi