gojgien Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Wszystkie liczniki w sceniolu 2 są tak samo zbudowane. Pod względem wskazań funkcji auta i pracy silnika, wszystkie wyświetlacze są identyczne. To tylko oprogramowanie różnicuje te liczniki. W zależności od niego, jest wyświetlana odpowiednia skala dla obrotomierza i przy automatach także aktualnie ustawiona pozycja lewarka skrzyni. Różnica jest także w panelu radia, przynajmniej 2 rodzaje i w przypadku wyświetlacza z nawigacją. Podmiana PLUG & PLAY pomiędzy wersjami przed i poliftowymi to zagadka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Czyli jak do diesla z manualem wsadzę licznik od benzyny w automacie to w razie potrzeby clipem będę w stanie wszystkie parametry sobie poustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 (edytowane) Jeśli w CLIP-ie, w okienku programowania liczników są takie opcje. Zadzwoń tu i podpytaj o szczegóły: http://www.el-cars.pl/uslugi.html Edytowane 3 Marca 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 W Megane II próbowałem i liczniki różnią się kostką podłączeniową ale to nie było problemem .Po podłączeniu licznika po lifcie wyszły 3problemy: wyświetlało błąd tylnych zamków ,cały czas świecił się servis,oraz licznik nie "budził" się po otwarciu samochodu.Co uniemożliwiało jego eksploatację licznik był "martwy" .Aby go wzbudzić musiałem na sekundę odłączać zasilanie.A szkoda bo po lifie jest j.polski i można ustawiać przebieg Clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Czyli jak do diesla z manualem wsadzę licznik od benzyny w automacie to w razie potrzeby clipem będę w stanie wszystkie parametry sobie poustawiać Transplatacja zakończona pełnym sukcesem. Bez problemu clipen zmieniłem paliwo, skrzynie, mile na km, oraz dodatki takie jak np tempomat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 :) Manual na Download poproszę! :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudys11 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Manual ?? Tu nie ma co opisywać. Zdjąć osłony wyjąć stary licznik zamontować nowy, podłączyć clip-a i poustawiać liczniki wedłóg własnych potrzeb. Zdecydowałem się na ten zabieg bo udało mi sie zakupić nowy licznik w bardzo okazyjnej cenie, taniej niż naprawa mojego. Przy okazji mam na sprzedaż stary licznik z przeznaczeniem do naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaid84 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Połączono z już istniejącym, podobnym tematem. Witam , mam scenica z czerwca 2005, i chciałbym zmienić język w wyświetlaczu na polski. Z tego co wyczytałem to raczej w ASO nie będzie takiej możliwości bo ten rocznik nie obsługuje języka polskiego. Wiem że poprzedni właściciel podobno wymieniał wyświetlacz. Moje pytanie jest więc następujące jak sprawdzić czy wyświetlacz jest z już z 2006 roku ( gdzie jest możliwość zmiany języka na polski ) czy są jakieś różnice w wyświetlaczach 2004-2005 , a w tych późniejszych ?? Z góry dzięki , pozdrawiam Edytowane 22 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diodak Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Kolego, ja mam Scenic'a z października 2005 sprowadzonego z Francji i mam komunikaty w języku polskim. Zmiany języka dokonałem w ASO Renault w Siedlcach. Proponuję podjechać do ASO i sprawdzić jak będzie z tym u Ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
navigatorPL Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Witam ...potrzebowałbym zmienić język w kompie( tylko komunikaty z kompa auto bez navi ) w Renault Scenic II 2008 z niemieckiego na polski ...ma ktoś może namiary na kogoś z Poznania lub okolic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Woytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxxx24 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 witam.kilka dni temu zakupiłem scenica z 2008 roku tylko mam ustawiony język w kompie holenderski.znacie może jakiegoś fachowca w warszawie bądź na obrzeżach południowych wawy co by przestawił na polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) znacie może jakiegoś fachowca w warszawie TAK..... meganecoupe02 Edytowane 29 Sierpnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi