piotrbiegacz Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 komunikaty: low batery, błąd hamulca parkingowego nie kręci silnik , hamulec parkingowy działa akumulator naładowany Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Sprawdź bezpiecznik przy akumulatorze. Wszystko jest ładnie opisane na forum, są nawet zdjęcia bezpiecznika. wykorzystaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiegacz Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 cięcie Niestety, są sprawne akumulator naładowany i dalej wyświetla komunikat o błędzie hamulca parkingowego low batery nie pokazuje świeć żarowych więc tam prąd też nie dochodzi i nie kręci Podpowiedzi to skrzynka UPC ale nie wiem która to jest, no i podejrzewam rozrusznik (szczotki) czy w scenicu II jest wyłącznik stukowy ? Proszę zerknąć do regulaminu forum i doczytać co mówi o zasadach cytowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 czy w scenicu II jest wyłącznik stukowy ? Jest nie wiem jak w SII, u mnie jest na lewym nadkolu pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 czy w scenicu II jest wyłącznik stukowy ?nie ma .Jest na akumulatorze na klemie plusowej bezpiecznik 500A,w razie W zawsze się przepali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiegacz Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 w Scenic II na klemie + akumulatora jest bezpiecznik 175 A i dwa mniejsze, ale są sprawne ( sprawdziłem multimetrem ) chyba że trzeba odkręcić i przeczyścić, sprawdzę jeszcze masę główną silnika, awaria powtarzała się kilkakrotnie, ale zawsze udawało się odpalić po czasie a teraz jest unieruchomiony, jeżeli dobrze zrozumiałem to w SII nie ma wyłącznika stukowego ? a gdzie znajduje się skrzynka UPC i co to jest ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziutek1 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 w Scenic II na klemiea ze tak spytam,baterie w karcie sprawdzales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 w Scenic II na klemie + akumulatora jest bezpiecznik 175 A i dwa mniejsze, ale są sprawne ( sprawdziłem multimetrem ) gdzieś na forum jest temat w ktorym były sprawdzane te bezpieczniki,też ktoś pisał,że OK a jednak to były one winne.Nie jestem elektrykiem ale może jest inny sposób na ich sprawdzenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quba. Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Ja bym proponował wymienić baterie w karcie, apoźniej brudzić ręcę pod maska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiegacz Opublikowano 16 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Cięcie ok, sprawdzę jeszcze raz, ale bez baterii lub ze słabą też powinien działać po wsadzeniu do slotu (gniazda) chyba ? problem polega na tym, że zaraz po wejściu do auta i naciśnięciu staru zapala się litera P w trójkącie, co oznacza awarię hamulca parkingowego, a później ,,low batery" i nie daje się uruchomić ( nie kręci) Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam Proszę zerknąć do regulaminu forum i doczytać co mówi o zasadach cytowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 ,,low batery" to chyba komunikat właśnie słabej baterii w karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Bateria w karcie służy tylko do uruchamiania centralnego zamka. Można wyjąć baterię z karty i samochód zapali. Low batery oznacza małe napięcie na aku. lub usterkę ładowania akumulatora. Może klema zaśniedziała albo jedna z cel jest uszkodzona? Spróbuj przy innym akumulatorze albo z kablami rozruchowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 piotrbiegacz, napięcie na klemach sprawdzałeś po ładowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrbiegacz Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 sprawdziłem odpalenie ,,na krótko'' tzn. kabel pomiędzy klemą plusową a zaciskiem elektromagnesu na rozruszniku i kręci i to żwawo to oznacza, że to nie słaby akumulator lub problem z rozrusznikiem (szczotkami) Komunikat który pojawia się jako pierwszy to ,,break parking faiule" awaria hamulca parkingowego, hamulec działa zaciąga i zwalnia, dodatkowo wyswietlana jest litera ,,P" w żółtym trójkącie co oznacza mniej więcej to samo. Problem w tym, że nie odpala pomimo naładowanego akumulatora dobrego rozrusznika, czy błąd hamulca parkingowego może unieruchomic auto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 a ja obstawiam na słaba baterie w karcie:) wez 2 karte i zobacz czy pali z 2 karty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi