pers Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Mam pytanko odnośnie tapicerki drzwi. Czy da się oddzielić bez uszkadzania tapicerkę z materiałem od plastikowej?? Bo mam zamiar wymienić to czarne coś na alcantare (podsufitka być może również) A chcę się najpierw upewnić czy nie będzie problemów. No i jak to jest połączone ze sobą, czy na jakieś wkręty, czy zatopiony plastik. No i jak jest z rozebranie schowka w drzwiach oraz podłokietnika. Z góry dzięki Do wyboru jest kolor bordo C 12 , szary lub beż C 3 z tej aukcji http://allegro.pl/item832774766_tuning_meb...tara_gruba.html Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scar Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 trzeba zdjąć całe boczki z drzwi. Jak jest mocowane obicie materiałowe nie pamiętam. żadnych problemów. Wewnątrz zagłębienia z tyłu są wkręty na torx, tak jak przy klamkach i pod zaślepieniami klamek - mocowane do blachy. Wkręty zamaskowane gumowymi wkładeczkami. Klamki połączone z zamkiem linką- nic nie odpada. Odkręcasz wkręty na górze, na dole pod kieszeniami są po dwie zwykłe na klucz 10. Potem podważasz tapicerkę od strony otwartych drzwi, mocno z wyczuciem, puszczają dwa kołki . I ruch w górę- wychodzi dolna uszczelka szyby. Uwaga: w jednym miejscu tapicerka jest wciśnięta na łącznik zaciskowy jednokierunkowy- wciskasz i zostaje - przy wyjęciu wyrywa się - wystarczy na odgiętym płacie przygiąć go szczypcami, puści całość. Potem założysz z silnego przyłożenia . Jak zdejmiesz jedną, reszta pójdzie automatycznie, podobnie z żarówkami . Tapicerkę wyjmowałem w nocy przy latarce, jak dzieciak wepchną między otwartą szybę, a uszczelkę kartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pers Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Dzięki, czekam jeszcze aż ktoś się wypowie na temat wyjęcia tapicerki materiałowej, dobre by było foto od tyłu przedniego jak i tylnego boczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior.kedzior Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 odświeże temat Chcąc wymienić tapicerkę na alcantare nasunęly mi się pytania: Czy ktoś wymieniał tapicerkę boczków? czy ma ktoś może zdjęcia boczków od tyłu? jak jest naciągnięta/przyklejona tapicerka czy jest to osobny element na wciski czy poprostu klejone? W goglach znalazłęm filmik po częsci odpowiadający na moje pytania: Może ktoś ma jakieś zdjęcia swoich przeóbek tapicerki boczków? :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin87GD Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Tym razem ja odgrzewam "kotleta" jak w końcu jest z tą częścią pokrytą materiałem, można ją kompletnie odczepić czy tylko i wyłącznie uchylić do góry? Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez marcin87GD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Można całkowicie odczepić ale trzeba jeszcze wydłubać klamkę i odpiąć część z linką. Na filmiku właśnie to nie zostało zrobione i linka nadal trzyma tapicerowany boczek. Od góry jest kilka języczków na których jest to odchylone ale można je bez problemu wyciągnąć z ich osadzeń. Tapicerowany element na klapie schowka w podłokietniku też można oddzielić od reszty. Trzeba go przesunąć w stronę zaokrąglonego brzegu ale najpierw z drugiej strony trzeba pod niego wsunąć płaski śrubokręt w 3 miejscach. by przeskoczyły ząbki blokujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi