pawelosek Opublikowano 1 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2019 Dzięki za szybką odpowiedź, tak mam 1.4 tce, w profilu stary samochód (muszę zmienić). Zapach benzyny jest tylko po odpaleniu silnika przez moment. Później czuć spaliny. Gdy "obwąchałem" okolice tej turbiny to było czuć identyczny zapach spalin jak w kabinie. Czyli jak nie z tego oringu to skąd może ten zapach iść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 4 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2023 OEM uszczelka jest po 69zł na Allegro, tylko że ona nie ma kształtu o-ringu, a raczej simmeringu (zdjęcie). Ktoś się orientuje jakim o-ringiem ją zamieniają na forum Nissana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Nie wiem czy o to dokładnie chodziło ale cytat z tematu "Uszczelnienie rury intercoolera" "Widać na nim od zewnętrznej strony rowek, w który idealnie pasuje się oring z gumy NBR o śr.wew.60mm i grubości 3mm" Tak uszczelniona rura wchodzi z takim mocniejszym wciskiem,ale bez użycia zbędnej siły i trzyma pasownie na króćcu. Dolne połączenie wygląda podobnie(z braku miejsca i niewygodnego podejścia zdjęć nie robiłem),z tym, że rowek jest wewnątrz ,za uszczelką i uzupełniamy go oringiem średnicy 55mm i 3.5mm grubości." "A gdzie miała zastosowanie ta uszczelka 55x3, bo przy IC pasuje przecież 60x3 lub 60x3,5 ? Po drugiej stronie, czyli przy turbinie mam zieloną uszczelkę, ale ona ma wymiary raczej 30x3,5." "stosowalem przy IC,ale miałem pierwszą wersję 1.2 J11A " Tylko że tam mówią o tym przy silnikach 1,2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 15 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2023 (edytowane) Dzięki, jak zdjąć ten pierścień (plastikowo metalowa "sprężyna") na rurze od turbiny żeby go nie uszkodzić? Edytowane 9 Grudnia 2023 przez monkahead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Odświeżam temat. Dzisiaj zauważyłem wyciek na pokrywie silnika, ewidentnie olej leci z miejsca oznaczonego #1 na turbinie. Czy można to naprawić we własnym zakresie? Jeżeli tak, to proszę o wskazówki jak. Możliwe że przy okazji trzeba będzie wymienić uszczelnienie również w miejscu oznaczonym #2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi