Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Czy każda MII posiada wyś. temperatury???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam moi drodzy :)mam pewne pytanie które może się wydawać trochę dziwne.

A wiec ostatni przeglądając jakieś ogłoszenia MII w internecie zauważyłem zdjęcie na którym był wyświetlacz centralny i pod godzina były wskazania temperatury zewnętrznej.

Najlepsze jest to ze przy kupnie auta nie zwracałem nawet na to uwagi chociaż po pewnym czasie dziwiło mnie ze auto z 2004 roku nie jest wyposażone w zwykły termometr :)

I teraz pytanie.. czyli co się z nim stało ?? czy możliwe ze poprzedni właściciel zgubił gdzieś czujnik czujnik ??

hymm no właśnie chyba teraz kumam :) ja mam ewidentnie z prawej strony nie oryginalne lusterko, nie przejmowałem się tym przy kupnie za bardzo bo sam w corsie 3 straciłem :) ale teraz wiem ze pewnie ja je rozbiorę to znajdę gołe kable od czujnika :)

waldek708, hymm coraz więcej znaków i na ziemi, i na niebie wskazuje ze go jednak nie mam a co do wersji wyposażenia to moja Meg jest chyba takim golasem , w wersji ciężarowej :)

będę szukał aż znajdę jakiś ślad, narazie zimno i śnieg wiec boje się męczyć plastiki bo teraz sa bardziej podatne na pękanie :/

• 1 miesiąc temu...

Tez mam Megane II bez czujnika temp. Dzwonilem do Renault i wersja Alize nie jest wyposazona w takowy czujnik. Chcialem aby mi taki zamonowali ale mnie odstraszyli ze nie wiadomo czy komputer zadziala i czy nie trzeba bedzie wymienic lusterka

komputer zadziala

raczej tak. Dlaczego tak sądzę? Jak ostatnio u elektryka podpinałem swój [też bez termometra] to w komputerze odczyt temperatury się pojawiał, i przy okazji błąd czujnika, lub coś w tym rodzaju :)

nie trzeba bedzie wymienic lusterka

Wydaje mi się to nieodwołalne, przy fabrycznym czujniku.

• 1 miesiąc temu...

Każdy wyświetlacz montowany w Megane II jest przystosowany do wyświetlania temperatur. Oświetlając mocnym światłem wyświetlacz widać miejsce wskazania temperatury. W wersjach bez zamontowanego czujnika temperatury wiązka kończy się w prawych drzwiach w gumowej karbowanej osłonie - styki w kostce 18 i 19 (pozostałe styki są do el. szyb, centralnego zamku itd). Wystarczy przeciągnąć kabel do lusterka od tych styków. Według mojej wiedzy każde lusterko ma miejsce na zamontowanie czujnika (otwór około 5 mm w dolnej częsci prawego lustra wstecznego). Cały montaż nawet dla nie wprawionej osoby nie powinien zająć więcej niż 1 -1,5 h

• 5 miesięcy temu...

Chciałbym taki czujnik sobie zamontować w mojej megi ale nie mam jak się za to zabrać.

Czy ktoś już próbował to zamontować do swojego wyposażenia? I jaki czujnik najlepiej wykorzystać - zakupić do tej roli! Nie chcę zaglądać do ASO z wiadomych przyczyn :)

Czy połączenie z wyświetlaczem już jest w każdym modelu? Wystarczy tylko zamontować w lusterku zakupiony czujnik i podłączyć pod piny w kostce jak opisał wyżej kolega?

Proszę o radę! Dziekuję!