Kimmi Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 Gdy silnik w moim samochodzie jest nagrzany(np. po dłuższej jeździe), nie mogę go odpalić. Muszę chwilkę odczekać i wtedy "zaskakuje". Przy zimnym silniku nie występują żadne problemy. Wie ktoś jak to usunąć? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paaawel Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Mam ten sam problem. Auto z 1998r. 1.4. Jak zimny zawsze pali. Jak ciepły raz zapali, raz nie. Trzeba odczekac z 20 nim i wtedy nie ma problemu. Rozrusznik caly czas kreci, słychać jakby nie było paliwa. Na popych zapala. Kiedys w ogóle nie chciał odpalić i okazało siezę filtr powietrza zapchany. Od tej pory jak kupujęnowy filtr to przez jakisczas jest ok. Ostatnio miałem takie problemy dość często, kupiłem nowy, byłem na wakacjach przejechałem ok 2 tys i przez 3 tyg było ok - palił za każdym razem czy ciepły czy zimny. I po tym czasie znowu to samo, rzęzi, rzęzi i nic, minie ok 20 minut i pali. Prosze o pomoc. Oczywiscie jak byłem u mechalika to palił za każdym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 sprawdzałeś czujnik położenia wału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Tak jak napisal bronius, czujnik polozenia walu, mialem dokladnie to samo u siebie, wyjalem przeczyscilem styki i jak reka odjal :D Poszukaj na forum, jest dokladnie opisane gdzie jest ten czujnik, oraz co i jak zrobic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam25gdansk Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Ja mam problem z odpalaniem ale tylko zimnego silnika , jezeli nie trzymam gazu samochod natychmiast gasnie po odpaleniu musze go gazowac az uzyska temperature stalo i wtedy oki lub ruszyc z piskiem opon wtedy tez jest oki ale to troche klopotliwe zwlaszcza ze mam automat :D Megane II 1.6 16v z 2003r + automat + gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 gdy nie chce zapalić na rozrusznik a pali na pych to prawie na 100% czujnik położenia walu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ja mam problem z odpalaniem ale tylko zimnego silnika , jezeli nie trzymam gazu samochod natychmiast gasnie po odpaleniu musze go gazowac az uzyska temperature stalo i wtedy oki lub ruszyc z piskiem opon wtedy tez jest oki ale to troche klopotliwe zwlaszcza ze mam automat do sprawdzenia czujnik temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam25gdansk Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Bylem w servisie i jestem po testach mam do wymiany jakies kolo zmiennych faz rozrzadu czy jakos tak oraz regulacje przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Bylem w servisie i jestem po testach mam do wymiany jakies kolo zmiennych faz rozrzaduczy jakos tak o kurcze...no to mam nadzieję, że masz jeszcze gwarancję na to auto, bo to dość droga sprawa (podobno są już zamienniki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam25gdansk Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Czy ja wiem koszt kola to 650 zl wiec nie jest tak strasznie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 A za wymianę, pewnie drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ecolog Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Bylem w servisie i jestem po testach mam do wymiany jakies kolo zmiennych faz rozrzaduczy jakos tak oraz regulacje przepustnicy Jeżeli gaśnie Ci tylko na zimnym i przez jakiś czas musisz go przegazować to kwestia tylko przeczyszczenia przepustnicy. Miałem to samo - koszt około 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anatol Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Witam. Ktoś wie czy to czyszczenie przepustnicy polega na czyszczeniu mechanizmu sterowania przepustnicą czy samej przepustnicy? Mam zamiar zrobić to samemu zbieram potrzebne informacje. Mi gaśnie jak jest ciepły po zapaleniu obroty spadają do około 500 a czami do 0. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 adam25 ja mialem taki sam problem ale wystarczylo przeczyscic czujnik polozenia walu... kolo zmiennych faz tez wymienilem ale tu objawy byly inne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lapa Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Bylem w servisie i jestem po testach mam do wymiany jakies kolo zmiennych faz rozrzaduczy jakos tak oraz regulacje przepustnicy Napisz o jakie testy chodzi. Ja od pół roku modlę się żeby serwis usłyszał ten dziwny hałas przy odpalaniu, ale mój samochód w serwisie zapala bez problemu (jak na złość). Serwis autoryzowany jak i nieautoryzowany twierdzą, że nie mozna tego sprawdzić testami. O co tu chodzi??? A tak z innej beczki, orócz hałasowania przy rozruchu ostatnio zaczął gasnąć po hałasowaniu. Teraz czasami dopiero za 3 razem odpala (tak z raz w tygodniu) czy wiecie czy jest to kolejny etap rozwalania się koło faz rozrządu, czy jeszcze inna przypadłość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi