beny102 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 We Wrocławiu w każdym serwisie inna cena, chociaż wszyscy mają je z tego samego źródła. A im mniejsze miasto, tym walą wyższą cenę, trochę tych salonów obdzwoniłem, lecą w kulki po mistrzowsku. U mnie to koło wytrzymało 87 tys km, widzę, że mamy tę samą wersje silnika, ile bujało u Ciebie i czy po wymianie masz już spokój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 20 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2008 u mnie przy ok 50tys sie pojawily objawy a jezdzilem z tym ok. pol roku bo kasy szkoda bylo na wymiane ale za to doczekalem sie nizszej ceny na kolo zmiennych faz i wiekszej znizki od RP. teraz jest jak narazie ok. zrobilem ok. 1-1,5tys km od wymiany - zobaczymy co bedzie latem - objawy nasilaly sie gdy bylo goraco... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beny102 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2008 To zupelnie inaczej niz u mnie, zawsze jak bylo chlodno lub wilgotno i dopiero tej "zimy" padlo tak, ze ledwo jedzie. Wlasnie je dzis kupilem, wyprodukowane 06.2006, to podobno juz po modernizacji, zobaczymy czy pochodzi tyle co pierwsze. pozdro [ Dodano: 2008-01-26, 10:44 ] Wczoraj wymieniłem koło zmiennych faz rozrządu (razem z resztą rozrządu). Nie to Auto!!! Nawet nie sądziłem jak duży wpływ i na ile różnych rzeczy miał ten defekt: - przestawiony rozrząd - odpalanie za trzecim razem - metaliczne zgrzyty i terkotanie podczas rozruchu - po zrzuceniu na luz w czasie jazdy przygasały światła a na klimie gasł silnik - szarpanie przy redukcji lub gwałtownym dodaniu gazu - spadek mocy - dziura od 1700 do 2200 obrotów - zwiększone spalanie - szarpanie silnikiem i całą budą na wolnych obrotach podczas postoju Teraz jeździ jak powinien, silnik pracuje równomiernie i płynnie przyspiesza, wszystkie wyżej wymienione objawy ustąpiły. Oby jak najdłużej. Dzięki wszystkim za pomoc i pozdrawiam. ;-) ;-) ;-) [ Dodano: 2008-01-26, 10:45 ] Zwłaszcza Sornatowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lapa Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Witajcie, Ja odebrałem wczoraj autko po wymianie koła rozrządu. Musze powiedzieć, że w moim przypadku Renault Polska zgodziło się na całkiem pokaźne dofinansowanie (auto z 2004 roku) więc jestem zadowolony. U mnie koło nie było jeszcze tak zniszczone, i z objawów które opisał kolega powyżej miałem tylko czasami gaśnięcie na zimnym silniku, ale zauważyłem, że moje auto po naprawie lepiej się zbiera z niskich obrtów i płynniej przyspiesza. Mam nadzieję, że zobaczę też różnicę w spalaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1212 Opublikowano 23 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Witajcie - właśnie stałem się "szczęśliwym" posiadaczem Megane II 2002 1.6 16V i już pierwszego dnia rano pojawił się problem z odpalaniem, a mianowicie samochód odpala i zaraz gaśnie - za drugim razem nie ma najmniejszego problemu - trzyma obroty i chodzi równiutko - nadmienię jeszcze, że przy kolejnych odpaleniach wszystko jest OK - samochód był już na sprawdzeniu u znajomego na kompie - wyczyszczona i ustawiona jest na nowo przepustnica - co może jeszcze być nie tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raffaell2 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Panowie - o ile mnie wzrok nie myli, to było pytanie o problem z silnikiem 1.4 (bo właśnie w takim dziale zostało zadane) a wy nagle o problemach dla 1.6 mówicie .... Może zmieńcie dział, co ? Albo kontynuujcie problem kolego od 1.4 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi