pawlos18 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Witam. Po raz kolejny mam do was pytanie. Otoz dzisiaj zapalilem auto i zaczął wyswietlac sie napis charge spoon oil i mały klucz. Wie ktos co to oznacza ?? Olej został wymieniony jakies 7 miesiace temu. Tłumaczylem ten komunikat lecz zadna sensowna rzecz z tego nie wynika. Prosze o pomoc. Pozdrawiam B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Owszem, wynika bardzo konkretna rzecz. Wkrótce wymiana oleju (przegląd) soon a nie spoon B) Po wymianie oleju, nie wykasowałeś licznika odliczającego km do przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 charge spoon oil W wolnym tłumaczeniu: Naładuj olej łyżką B) A może było: Change oil soon? Pewnie wystarczy skasować inspekcję olejową, było już o tym trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 no wiec po wymianie oleju skasowalem inspekcje i pokazywane bylo odliczanie do nastepnego przegladu. Od wymiany oleju dopiero dzisiaj mi sie to pojawilo... Wiec co mam zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 A ile km zrobiłeś od czasu skasowania inspekcji? Ile teraz pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 dokladnie nie pamietam ale zrobilem dopiero kolo 7-8 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Trudno, skasuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 chcialem skasowac tą inspekcje i wyskoczylo mi tylko ze nie ma nowych wiadomosci a ten komunikat dalej swieci... A wogole to co mam rozumiec przez ten komunikat ? jak zapalam auto pisze "level oil ok " wiec olej wporzadku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 B) wszystko jest już na forum opisane dokładnie. Kasowanie inspekcji (tak aby się nie pojawiała B) ) jak też ten kolejny "komunikat". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 czyli jak skasuje zeby sie nie pojawiala to bedzie wszystko ok ? Nie mam sie czym martwic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marton79 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Ciekawe jak się nie wymieni albo nie wykasuje komunikatu o wymianie oleju, czy są jakieś konsekwencje tego albo czy zapisuje gdzieś komp ten fakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos18 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 no jesli nie wymieniasz oleju to raczej nie bedzie wszystko ok . A w moim przypadku wykasowalem ta inspekcje i jak narazie wszytko ok , "OIL LEVEL OK" i na tych kreseczkach tez max tylko ze od nowa odlicza do przegladu ;/ czyli 20000 tys ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 No i teraz musisz sam sobie pilnować czasu do następnej wymiany oleju i od razu po tej wymianie znowu zresetować ten czas. Wtedy wszystko będzie ok, a samochód poprawnie będzie odliczał czas do następnej wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi