lepper_pl Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Pewnie na forum znajdą się potrzebujący niektórych części tak tak. licznik z komputerem potrzebny mi od zaraz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Samochód naprawdę zacny, takim jeżdżę służbowo z i do pracy. Aż się łza w oku kręci i smutek ogarnia jak taka niunia jest śmignięta z przodu i tyłu jednocześnie. Niestety to już 4 wypadek w mojej karierze kierowcy ( dodam 4 nie z mojej winy) generalnie nie potrafię jakoś przejechać 2 lat bez takiego zderzenia To tak jak ja, w 1.5 roku wjechały we mnie dwie kobitki :/ z zewnątrz wygląda ok- jeżeli można tak to nazwać, ale szczegół tkwi wewnątrz Zapewne po "wyklepaniu" i kolejnej kolizji (nawet niewielkiej) auto złożyło by się w środku jak mała metalowa trumienka, lepiej tego autka nawet nie remontować, aż strach komuś to sprzedać i narazić go na coś podobnego! A forum to nie tylko rąb z przodu tylko ludzie. AMEN! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Szkoda szczeniaczka :-( Ale autko się kupi nowe a człowieka nie, więc całe szczęście, że Tobie nic nie jest :) Taki mały OT :-> ile byś chciał za felunek? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CAPOMAN Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dzięki Wam wszystkim za miłe słowa. Naprawdę łezka się w oku kręci jak sobie pomyślę o tych wszystkich wspólnych spotach/ zlotach- przejazdy sznurem autek itp.- coś nie zapomnianego. Przynajmniej zostały mi nasze wspólne filmy na YT. co do autka- cóż jak na razie jestem pozytywnie zaskoczony likwidacją szkody przez Allianz. 2 dni wcześniej zgłosiłem szkodę telefonicznie. W dniu dzisiejszym był rzeczoznawca, wykonał dokumentację fotograficzną, pomógł mi wypełnić papierologię i nawet wykonał zdjęcia tych dokumentów tak abym już nic nie musiał wysyłać. Teraz każą mi tylko czekać na werdykt:)ponoć muszą dać mi odpowiedź do miesiąca czasu- pożyjemy zobaczymy. jeżeli (tak jak piszecie ) auto zostawią mi jako złom to tak naprawdę chyba nie będzie mi się chciało sprzedawać go na części i co chwile biegać z kluczami i demontować. Najprawdopodobniej będę chciał go sprzedać w całości( za 2-3 tyś bo nie wiem zupełnie po ile są warte takie wraki)- niech znajdzie się chętny kto go całego zabierze i będzie po kłopocie. Ten kto go kupi z pewnością wiele z niego dobroci wyciągnie- chociażby 2 tygodniowy :-/ akumulator czy też alufelgi z oponami lub instalacja sekwencyjna BRC- w zasadzie jeszcze na gwarancji. Ja powiem szczerze na tym się nie znam i tak jak napisałem nie mam czasu się bawić w demontaże. ale do tego momentu jeszcze trochę czasu- na początku muszę zamknąć sprawę z ubezpieczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson73 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Rety kolejny wypadek. CAPOMAN dobrze, że nie jechałeś z rodzinką tylko sam Najważniejsze jak wszyscy zauważyli, że zdrowie w komplecie. Trzymaj się i niech wypadki Cię omijają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janiol13 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 CAPOMAN, Kurde szkoda autka :-/ Dobrze ze cały jestes :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Tak co do papierologii i terminów. http://ubezpieczeniowy.wp.pl/POD,5,doradzamy.html?T =1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasior0 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Nadszedł dzień kiedy to Megii uratowała mi tyłek. Przy okazji dowiedziałem sie jak działa ASR w praktyce. Jadę sobie spokojnie 90 km/h, zbliżam się do lekkiego łuku drogi, aż tu nagle jak coś nie J**NIE !!! Autem szarpnęło w prawo, zanim zdążyłem skontrować, to ASR się włączył i zaczął myśleć za mnie ! Ciężko było zaufać elektronice, ale zostało mi wcisnąć hamulce i modlić się, aby drogi starczyło ! Auto się zatrzymało, a ja byłem mokry jak szczur ( choć klima była na 18' ustawiona). Jak już oddech mi wrócił. zabrałem się za oględziny. Okazało się, że kawał śruby wbił się w oponę, kompresja znikła momentalnie, a śruba rozryła nadkole i wbiła się w głąb auta na 10 cm. W poniedziałek jadę do salonu na oględziny i zobaczymy jakie są zniszczenia za nadkolem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Głupia śruba i można wąchać kwiatki od spodu :-/ Szczęście, że wszystko ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Dziambel, masz rację, ale ludzie są jeszcze głupsi. Ostatnio jak wracałem z wakacji to przed samym Piątkiem (miejscowość niedaleko Kutna) banda idiotów rzucała kamieniami w auta. Nas na szczęście nie trafili, ale policja która mnie chwilę później haltowała za prędkość miała to głęboko w ... radiowozie :evil: lasior0, dobrze, że jesteś cały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deqen Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 CAPOMAN, szkoda Scenica ale ważne że cały jesteś ;-) lasior0, dobrze że się udało zatrzymać i że jesteś cały :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 lasior0 o kurcze....mega...takie małe cos a ile szkód.. Teraz trzeba bedzie dokładniej patrzec na droge przy szybszej jezdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 CAPOMAN, najważniejsze, ze nic ci się nie stało :) . A forum to nie tylko rąb z przodu tylko ludzie. i to jest w tym wszystkim najpiękniejsze. Czymkolwiek będziesz śmigał zostań z nami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rakus145 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 No a moja piękna megi wyglądała tak jak pewna pani zajechała mi drogę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 No cóż, kolejna megi trafiona :) Szkoda. Widzę że Tobie nic się nie stało i to cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi