CAPOMAN Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 RIP :-( AD 24-08-2009 :-( Niestety w tym dniu odszedł ode mnie mój szczeniaczek. Stojąc w korku został uderzony z impetem przez wanienkę SCANIĘ- uderzenie było tak duże, że siła pochłonęła 4 autka przede mną. Dalej to jak w filmach- straż pożarna, pogotowie, 2 radiowozy, 3 lawety itp a wszystko wydarzyło się na drodze z Tychów do Katowic w dzielnicy Giszowiec. Cóż i tym samym sposobem powoli kończy się moja kariera na forum megane- bo następne autko chyba już nie będzie spod znaku rombu. zostaną tylko wspomnienia :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deqen Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 CAPOMAN, ale jak to nie da się wyklepać :cry: ? Przecież autko nie jest całkiem zniszczone , a dlaczego kończysz z Renault? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CAPOMAN Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 z zewnątrz wygląda ok- jeżeli można tak to nazwać, ale szczegół tkwi wewnątrz, zerwane paski w silniku, poduchy, tylna podłoga jak harmonijka ooo dużo by tego wymieniać.... i nie już nie chce renault..... Teraz tylko pozostaje mi czekać na rzeczoznawcę - bo już szkodę zgłosiłem w Alianz( bo tam był ubezpieczony). Niestety to już 4 wypadek w mojej karierze kierowcy ( dodam 4 nie z mojej winy) generalnie nie potrafię jakoś przejechać 2 lat bez takiego zderzenia. Niestety nie mam też doświadczenia z Alianz- jak to u nich wygląda likwidacja szkody, czy auto zostawiają przy szkodzie całkowitej ( bo takowa będzie na pewno) czy zabierają ......a jeżeli mi zostawią to auto oddaję od razu na złom :-/ [ Dodano: 2009-08-25, 22:46 ] A forum to nie tylko rąb z przody tylko ludzie. :) trzymaj się kolego i jak by co to masz mój nr. tel. i tu masz 100% racji Radek- forum to tak naprawdę ludzie. ps mam nadzieję, że przy najbliższym spocie grupy śląskiej zabierzesz mnie .....ten ostatni raz ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 kurczę szkoda sceniczka ,ładny był ...autko na złom...tu pewnie zaraz się oferty zlecą po ''części 8-) najważniejsze ,że Tobie się nic nie stało...auto ,rzecz nabyta ,będzie następne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Dokładnie, najważniejsze, że się Tobie nic nie stało. Właśnie to jest najśmieszniejsze, że samochód zawsze oberwie bardziej w środku niż wynikało by to z uszkodzeń zewnętrznych. Większego szczęścia z następnym samochodem i polecam Mazdę jak nie Renault :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 CAPOMAN, dobrze że jesteś cały. Fotel kierowcy ma złamane oparcie? Cholera, szkoda wielka tego auta, w końcu mam takiego bliźniaka i wiem jak to fajnie jeździ. polecam Mazdę jak nie Renault łojezu, dr4g0n, daj spokój :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeid Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Niestety nie mam też doświadczenia z Alianz- jak to u nich wygląda likwidacja szkody, czy auto zostawiają przy szkodzie całkowitej ( bo takowa będzie na pewno) czy zabierają ...... Teściowi w Allianz wypłacili kasę za auto - wartość wraku i wrak został. Wrak sprzedaliśmy na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CAPOMAN Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Fotel kierowcy ma złamane oparcie? Tak- też byłem w szoku- fotel razem ze mną wygięło do tyłu, wiadomo, że przy silnym uderzeniu w tył najpierw siła idzie właśnie na tył, ale żeby fotel wyrwało.....a w sumie to siedziała na nim 1/10 tony więc może to nie powinno dziwić. Kolejna dziwna sprawa, to to, że poduchy z przodu nie wystrzeliły.....ale pewnie i tutaj mamy przykład- bezwypadkowego autka ;-) z drobnym szczegółem- bez poduszek :) i do tej pory nie wiem jak wygiąłem kierownicę na dół, którą częścią mego ciała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Czyli nie masz poduszek z przodu? Dziwnie wygląda ta kierownica :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ale z tego wychodzi że ramka tablicy rejestracyjnej z drugiej edycji chyba jest trwała. Szkoda mi tego twojego sceniolka bo był naprawdę ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 CAPOMAN wielka szkoda, współczuję :-/ I jedź tu sobie człowieku spokojnie, a i tak się znajdzie jakiś oszołom, i narobi kłopotów ehh :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 No w mordę :evil: Wielka szkoda :-( Dobrze, że TY cały. Weźmij się nie wygłupiaj i szukaj kolejnego sceniczka lub coś z rodziny. W końcu to jedne z bezpieczniejszych aut na rynku. :) Kurtka kolejny członek "rodziny" chce nas opuścić :-( Nie, mówię stanowczo NIE Co do Allianz, to dostaniesz różnicę kwoty ze szkody całkowitej i wartości tego co pozostało. Autko zostawiają. Jak masz siłę to możesz walczyć aby ci zabrali "wrak" i wypłacili całość. Jak coś zapomną wycenić, dopisać do listy uszkodzeń, to wzywasz do skutku Nie miałem z nimi problemu - szybko w miarę i sprawnie. Przyjeżdża rzeczoznawca od nich w wyznaczone przez ciebie miejsce. Jak miałeś coś w aucie ostatnio robione i masz na to papiery to też to przedstaw Ja na poprzednim miałem nówki opony (niecały tydz.) to też mi kasę doliczyli. Faktura za lawetę i wszystkie koszty udokumentowane jakie poniosłeś w związku z wypadkiem. Zanim oddasz na złom, to zabieraj co nowe - np. aku, widzę w miarę świeży. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zanim oddasz na złom, to zabieraj co nowe hola hola! Pewnie na forum znajdą się potrzebujący niektórych części, więc z tym złomem nie ma się co spieszyć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Capo Ty się nie wygłupiaj i kupuj Renie a nie będziesz nas tu straszył!!!! Dobrze ,że Ty cały jesteś ( i tu masz plusy Renault ) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 CAPOMAN, super,że nic Ci sie nie stało :) A co do OPUSZCZANIA forum to chyba zwariowałeś :roll: Ja tez już ponad rok nie mam już megi a ciągle tu siedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi