Gość porky Opublikowano 8 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2010 Witam! Zastanawiam się nad wymianą mieszków na skórzane. Pomimo dość bogatej wersji Dynamique, w moim aucie wykonane one zostały z tandetnego skaju. Kierownica, gałka biegów, dźwignia ręcznego obszyte skórą, a mieszki ze skaju! Dziwna oszczędność Renault. Być może dałbym im święty spokój, gdyby nie fakt, że ten od ręcznego zdążył już w newralgicznych miejscach popękać. W niecały rok! Szukałem na allegro, ale jeszcze nikt nie oferuje mieszków szytych na wzór oryginalnych. Z mieszkiem od biegów pewnie nie byłoby problemów (by coś dopasować na oko), ale ten od ręcznego wydaje się mocno specyficzny - wąski i długi u podstawy. Może macie jakieś sugestie albo doświadczenia w tym zakresie? Zdejmowanie starego mieszka i wysyłanie go do tapicera jakoś mi się nie widzi. Może wersja Privilege posiada oryginalne mieszki ze skóry i jest możliwość zamówienia w ASO? Ale to rozwiązanie może być bolesne dla kieszeni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 witam. wydaje mi sie ze wersja Privilege ma beżowy kolor wiec nie bardzo bedzię pasować. zapytaj w aso może na gwarancji by wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 A ja bym zamowil, mieszki to nie sa jakies cuda techniki, mam znajomego, ktory sam szyje takie cos. Ludzie u niego zamawiaja, wysylaja oryginal, on wycina, szyje i odsyla obydwa. Pasuja idealnie. Proponuje popytac, nawet na allegro, czy by nie zrobili. Moze nawet za free, w zamian za to ze beda mieli juz przygotowany wzrorzec na przyszlosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porky Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 meg10 Nie każdy Privilege jest w środku beżowy - występuje jeszcze ciemnografitowy, właściwie czarny (praktycznie identyczny jak mój Dynamique) oraz chyba jeszcze jasno szary, ale z tym ostatnim nie mam pewności. deeper Wiem, że jest taka możliwość - nie tylko przeglądałem allegro, ale też spytałem. Wszyscy prosili o przesłanie oryginalnych mieszków na wzór. Dlatego pisałem, że nie bardzo uśmiecha mi się ta opcja. Dzwoniłem też dzisiaj do ASO - niestety tak jak sądziłem. Finansowa katastrofa. Sam tylko mieszek od ręcznego warty jest u nich 184 PLNy. Miły pan stwierdził, że to dlatego, iż w komplecie jest ramka z plastiku, którą mocowana jest podstawa mieszka. Nie był w stanie mi powiedzieć, czy są dostępne takowe mieszki w skórze. Według ASO gwarancja powinna takie uszkodzenie obejmować, tylko muszę się stawić na oględziny. Chcą sprawdzić, czy rzeczywiście samo pękło, czy może ja pomogłem scyzorkiem Małe pytanie do innych posiadaczy Megane III: czy ktoś z Was posiada oryginalne mieszki w skórze? Jeśli tak, to jakiej wersji jest Wasza Megane? W innym wątku widziałem kogoś post o pękającym mieszku od skrzyni biegów. A więc to już pewne, że Renault oszczędzało na skaju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmurekk Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Witam!! Problem tandetnych mieszków jest chyba znany dla RP. Jakiś czas temu zauważyłem u siebie pęknięcia na mieszku od biegów. Bez problemu po zgłoszeniu tego problemu do serwisu został zamówiony przez nich mieszek i w niedługim czasie wymieniony. Nowy mieszek co prawda nie skórzany ale wykonany z bardziej miękkiego skaju, więc może starczy na dłużej. Przy okazji wymiany tego mieszka zauważyłem, że mieszek od ręcznego też zaczął pękać, zgłosiłem i czekam na nowy. Wymiana oczywiście w ramach gwarancji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 ile macie przebiegu ze wam sie takie cuda dzieja ? Musze przyjzec sie swoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chmurekk Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 U mnie aż 15000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 ja tez do tylu dobijam. Dzisiaj rewizja mieszkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porky Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 A u mnie dzisiaj na wyświetlaczu pojawiło się pięć jedynek - 11.111 km. Rzeczywiście trochę za szybko na pękanie skaju na mieszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 kurcze, w wyposażeniu mojej jest napisane, że gałka skrzyni biegów i kierownica obszyta skórą...Zobaczymy co to jest jak odbiorę. Moja wersja to privilege jak coś. Dam znać napewno czy w moim bd skór czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
civic Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Ja mam automatyczny reczny, także jeden problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Ciekawe z tym mieszkiem, dzisiaj sie przygladalem i wchodzi ze jest to naturalna skora, albo bardzo dobra imitacja, dosc twarde to to jak na syntetyk... W kazdym razie wyglada jak nowe nawet zagniecen nie widac. A przebieg aktualnie nieco ponad 23000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ja mam to samo, dzieki za temat bo bym nawet nie zauwazyl. Na mieszku od recznego mam nawet dziure na wylot :) Czeka mnie wizyta w ASO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 ja dziurę na wylot mam ale na mieszku od skrzyni biegów :evil: też będzie reklamacja :-P jestem bardzo zdziwiony bo w Thalii takie rzeczy mi się nie przytrafiały, nawet po 100 tyś. km mieszek wyglądał jak nowy :shock: Swoją drogą poszli chyba po rozum do głowy bo we Fluence mieszki zarówno od skrzyni biegów jak i od ręcznego są wykonane jakby z innego materiału i o wiele mniejsze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porky Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 No to chyba ruszyłem lawinę... [ Dodano: 2010-03-02, 22:35 ] Dzisiaj wymieniłem oba mieszki w ramach gwarancji, ponieważ w międzyczasie zauważyłem, iż ten od skrzyni biegów też zaczyna pękać. Trwało to jednak trochę. Renault Polska zażyczyło sobie powtórki sesji zdjęciowej pęknięć moich mieszków. W końcu przychyliło się do mojej prośby. Jeden z mieszków był dostępny w kraju, drugi jechał aż z Francji. Rzeczywiście skaj nowych mieszków jest jakby lepszej jakości - dużo bardziej miękki i elastyczny. Mam nadzieję, że wytrzymają dłużej niż rok :) Przy okazji załadowano mi nowy soft, podobno robią teraz update wszystkim, którzy zostawiają auto z jakiejś innej okazji w serwisie. Oprócz oficjalnie załączonych świateł dziennych (miałem to już aktywowane wcześniej) oprogramowanie niby zmienia jeszcze "coś". Pan z serwisu nie potrafił dokładnie wyjaśnić, ale i tak go kocham, bo autko po półtoragodzinnej wizycie w serwisie oddał mi umyte i odkurzone. Czy ktoś wie może, co dokładnie zmienia nowy soft? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi