unimatrix Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam Mam problem i nie tylko ja bo i ASO odnośnie stuków przy przednim prawym kole. Mianowicie o paru dni przy podjeżdżaniu pod krawężnik i nie tylko aktywuje się brzdęk przypominający uderzenie rury o metalowe podłoże. Pojechałem do mechanika "Partnera renault-a", koleś stwierdził luzy na drążkach. Pomyślałem OK, wymieniłem ale stuki dalej się aktywowały, zgłosiłem reklamację, gość zdemontował mi przednie zawieszenie ale okazało się, że wszystko jest OK. Bardzo mnie to wkurza bo jestem człekiem, który nie lubi jak coś nie gra. Pomóżcie mi bo już mi ręce opadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 ja mam cos podobnego, zdiagnozowali mi jako poduszka amortyzatora przedniego z lozyskiem, ale jeszcze nie robilem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir-Gutek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 To moze byc dosc "polularna" usterka w zawieszeniu megany II - lozysko na kolumnach mc persona. U mnie oba juz bardzo sie tluka, trzeba bedzie to naprawic w najblizszym czasie, kolejny wydatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Na allegro są oryginały na dwie strony za 300zł poduszka i łożysko... poszykajcie bedzie taniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Human Resources Opublikowano 11 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 a jaki masz przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Na allegro są oryginały na dwie strony za 300zł poduszka i łożysko... poszykajcie bedzie taniej... Piszesz o gościu o nicku asriel? Z tego co mi się wydaje to on chce 295 ale za 1 szt. Komplet wyjdzie 2x więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unimatrix Opublikowano 12 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 witam przebieg mojej megi to 95000 rocznik 2003, ale po ostatnich testach na bezdrożach i po niezłych dziurach nic mi nie puka, powoli przekonuje sie ze nie jest to wina zawieszenia. Bo gdyby tak było to miałbym stuki przy małych dziurkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Na allegro są oryginały na dwie strony za 300zł poduszka i łożysko... poszykajcie bedzie taniej... Piszesz o gościu o nicku asriel? Z tego co mi się wydaje to on chce 295 ale za 1 szt. Komplet wyjdzie 2x więcej. ja najtaniej widzialem za 165zł szt. SNR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Na allegro są oryginały na dwie strony za 300zł poduszka i łożysko... poszykajcie bedzie taniej... Piszesz o gościu o nicku asriel? Z tego co mi się wydaje to on chce 295 ale za 1 szt. Komplet wyjdzie 2x więcej. Nie Kate_r, teraz akurat nie ma ale było z tydzień temu, a swego czasu ja kupiłem, komplet prawa, lewa, poduszka i łożysko w oryginalnym opokowaniu reno 300zł [ Dodano: 2007-06-12, 17:30 ] ja najtaniej widzialem za 165zł szt. SNR a gdzie to widziałeś???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 tu znalazlem... http://cbc.com.pl/sklepgold/product_info.php?products_id=466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ja zaopatrzam się w części w Pruszkowie. Niewiem czy prowadzą sprzedaż wysyłkową ale mają naprawdę dobre ceny w poruwnaniu z moją miejscowością. to sklep z częściami do francuzów nr tel.022 783 37 88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 sornat, dzięki za info, bo bede musiał do drugiej megi jeszcze kupić, mo mam dwie w domu, w tamtej juz raz było to wymienione przy 30tyś i teraz bedzie przy 60, to szybko i przy seryjnych felgach 15", a moja cały czas na 17'' pierwsze przy 60 same łożyska a teraz przy 100tyś poduszki tez bo sie jedna potargała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 no ja w najblizszym czasie bede tez wymienial chyba, przebieg 45tys, felga 16' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 12 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Ale zastanawia mnie to ze ojciec śmiga na 15'' powoli, a ja zapier... na 17 z twardymi amorami i żadziej usterka sie pojawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unimatrix Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Serdecznie witam Znalazłem w końcu mechanika, który stwierdził zatarcie łożyska na kolumnie mcpersona. Czyli jak napisał sir-gutek popularna usterka w megi II. Tylko szkoda ze wyszła tak szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi