Haczyk Napisano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 witam, mam problem ze swoim autkiem. na diagnostyce wyszło ze jest to elektrozawór pochłaniacza par paliwa. czy możliwe dla takich objawów: -problem z zapalaniem, długo kręci żeby zapalić, głównie na zimnym silniku, na ciepłym właściwie bez zmian; -podczas przyspieszania co jakieś 1 tyś obr jakby odcinał paliwo, kompletny brak przyspieszenia i po krótkim czasie dopiero wraca do normy i tak co chwilkę. jak jadę ze stałą prędkością jest w miarę ok. - nieważne z jaką prędkością obrotową jadę podczas przyspieszania zauważalny jest brak mocy na diagnostyce pokazał jeszcze błędy związane z przepustnicą i czujnikiem położenia pedału gazu. btw, wspomniany pochłaniacz jest delikatnie uszkodzony, ale pytanie czy to może być przyczyną tej usterki, bo sam pochłaniacz w serwisie 250zł na allegro znalazłem za 70zł. ale nie chce sie w koszta bez sensu pakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arti249 Napisano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2010 problem z zapalaniem miałem również i wyczyściłem czujnik położenia wału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts