kassan Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam, Od paru dni dochodzą mnie piski z tylu przy wiekszych wybojach lub skretach, i chcialem sie tylko dowiedziec czy to powazna sprawa (amortyzatory, wahacze) czy raczej kwestia hamulców/klocków albo nasmarowania tu i tam. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek4100 Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Raczej nikt Ci nie pomoże w tej kwestii na forum, piski mogą być spowodowane przez amortyzatory, sprzęgło ( jak u mnie ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aro541 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam, nie wiem czy sobie poradziles juz z piskiami z tylu ale powiem ci ze u mnie byla bardzo podobna sutuacja. Od czsau do czsu piszczalo mi z tylu w lewym kole, na wybojach i nie tylko , przyczyna lezala w tylniej sprężynie byla lekko ulamana na samym koncu i przy okazji lekko przekrzywiona w wyniku czego ocierala o inny kawalek metalu. Wymian sprezyny pomogla i pisku nie ma :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej_66 Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Czy piski znikają ponaciśnięciu hamulca? Prawdopodobnie na tarczach są już wytarte bruzdy i klocki piszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts