Paczus Opublikowano 19 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2007 Witam! Jaki mam kupic płyn hamulcowy do Megane 2004 r, samochód kupilem dwa miesiące temu i nie wiem jaki mam wlany a chciałbym uzupełnic poziom, ponieważ jest go malo. Dzięki z góry. Pozdrowiam. :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 20 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2007 w obecnych czasach większość płynów jest mieszalna ze sobą. Poczytaj ulotkę czy dany jest mieszalny - jeżeli nie chcesz wymieniać całości. Jeżeli zdecydujesz się wymienić całość to DOT4 nie obciąży zbytnio kieszeni a jest całkiem niezły. Chyba jest on także mieszalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paczus Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 oki dzieki za podpowiedz, jak sobie poczytałem na necie to wyczytałem, że jest on mieszalny, więc go uzupełnie i bedzie git pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 22 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2007 Ile wchodzi plynu hamulcowego do ukladu (tak mniej wiecej)? Pytam z ciekawosci, bo planuje po wakacjach zrobic wielki przeglad (po 120000): -olej, filtry (powietrza (zmiana na green cotton), p.pylkowy, paliwa, oleju) -rozrzad, pompa, pasek micro -swiece, kable -tarcze klocki -plyn chlodniczy -plyn hamulcowy -czynnik w klimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Czy ktoś możne napisać ile wchodzi płynu hamulcowego do megane rocznik 2007. Zmieniałem klocki z tylu i musiałem odessać trochę płynu hamulcowego, no i się przeraziłem, jakaś brązowa woda a nie płyn. Musze go wymienić ale muszę wiedzieć ile mam sobie go kupić ;) P.S. Zaczynamy od najdalszego koła czy od najbliższego, bo ponoć w autach z ABS od najbliższego. Drogi Adminie, mieszkam w IRE, odzwyczaiłem się od używania polskich literek, muszę przestawiać klawiaturę na polską aby ich użyć a potem wracam do angielskiej bo się znaki na niej nie pokrywają, w PL używa się polskiej programisty czyli defakto klawiatury amerykańskiej US. W IRE używa się brytyjskiej, a one maja inny rozkład znaków. W każdym razie postaram się zapamiętać aby używać polskich literek ;) Kolego 1olek regulamin wyraźnie mówi w punkcie 5.6 co należy zrobić w takim wypadku jak Twój. Jak na razie brak z Twojej strony chęci, aby tą sprawę załatwić jak trzeba. Po drugie złamałeś regulamin forum w punkcie 5.5 , za to z automatu dostaje się paseczek. Po trzecie złamałeś regulamin forum w punkcie 5.4. Aston76 Edytowane 2 Lipca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1Fanatic Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 1 litr Ci wystarczy. Jakiś dobry dot 4 np. ATE A jeśli radzicie sobie jako tako z inglisz langłydż to tu filmik z fajnym patentem jak samemu wymienić płyn w całym układzie :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 (edytowane) Radzę sobie z angielskim OK ;) Dzięki za filmik, jednoosobowy sposób wyjątkowo fajny ;) Trochę info po wymianie, 1 litr to za mało aby dobrze przepłukać układ, ja zużyłem 1.3 litra. Stary płyn był całkowicie czarny, to ten syf w butelce na zdjęciu. Edytowane 5 Lipca 2015 przez 1olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi