lider Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 To co podałem to NIE jest procedura przeprogramowania klucza z innego samochodu czy programowania ,, surowego,, klucza , tylko jak masz klucz który działał a teraz nie , ( np. klucz zapasowy któru leży nieurzywany) i zgubił swój kod. Może i są dwa rodzaje kluczyków ale jak jest w kluczu z przodu obudowy coś takiego co kształtem jest podobne do diody i owierając samochód kierujesz klucz w kierunku lusterka to napewno jest podczerwień. Podczerwień nadajnik i odbiornik muszą sie ,,widzieć,, a radiowy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 W instrukcji obsługi jest wyraźnie napisane jak wygląda sprawa z kluczykami, jakie są itp. Wg mnie RF jest najlepszy, można otwierać i zamykać samochód siedząc w domku A co do pilotów na podczerwień to dawno temu w AŚ opisywane były przypadki okradania/kradzieży samochodów dzięki zegarkom Casio, które mogły przechwytywać sygnały z pilota i je zapamiętywać. Ale to było w '96 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pefi Opublikowano 14 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2006 Czyli jestem w punkcie wyjścia - ok 600 zł i wycieczka do serwisu.... :-( Tylko nadal nie wiem po co ludzie sprzedają używane kluczyki do meganek z pilotem na podczerwień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 19 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2006 To że sprzedają to nic. Moze niektórzy potzrebuja tylko obudowy. Co do kluczyka z podczerwienią, tez musze dorobic drugi. Nie widzi mi sie dac 650zł. Ide jeszcze na wycieczke do serwisu pilotów TV... choć z drugiej strony to też może byc kanał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krotom Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 kupiłem sprowadzoną "megankę" i mam tylko jeden kluczyk. Macie jakąś wiedzę/doświadczenia gdzie dorobić sobie duplikat (aby był też z immobilaiserem) To są jakieś programowalne ustrojstwa :) Jakiego rzędu są to koszty itd :) z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Z tego co ja się orientuję to kluczyki są sprowadzane przez ASO z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechu1977 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 witam mam dwa kluczyki z czego jeden nie działał i faktycznie testowałem kamerą cyfrową i miałem trafioną diode. wymieniłem id starego pilota i wszystko gra . kolega na forum wykłuca się na temat kluczyka z diodą .takie oczywiście są jak i te radiowe .ten pierwszy działa jak zwykły pilot i czasem trzeba otworzyć oczko nad lusterkiem wstecznym i wyłamać delikatnie zaślepkę nad odbiornikiem fali wtedy lepiej łapie on sygnał .bywa że oczko jest zapaprane kurzem od środka. pozdrowienia koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Witam. Ja też mam problem z kluczykiem. Mianowicie mam tylko jeden. A jak nie otworzę auta z pilota to nie uruchomię go bo nie wyłączę immobilisera! Koszt dorobienia to 600 zł w serwisie Renault. Sprowadzają z Francji Ale jest jeszcze jedno pytanie w tej sprawie. Chodzi mi o wymianę baterii w pilocie. Czy jak będę je wymieniał to nie rozkoduję pilota? I jak je wymienić żeby tego nie zrobić? A kod z ASO jest bardzo przydatny. Bo gdyby właśnie popsuł się pilot to można odpalić auto przez podanie tego kodu który właśnie wyłącza immobiliser. Czy ten kod podają w ASO za darmo? Muszę się wybrać po ten kod koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Czy jak będę je wymieniał to nie rozkoduję pilota? Ja wymieniałem już w obu i nic nie zginęło - dodam, że nie robiłem tego wieki tylko kilka sek. ;-) Poprostu wyjąłem stare bateryjki i w ich miejsce poszły nowe i tyle. Jak zrobisz to szybko i sprawnie to nic nie powinno zginąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Ja mam alarm Cobra, i jak gosc mi wymienial baterie (jak bylem w Anglii moim autkiem) to mi rozkodowal pilota. Musialem na cala droge do Polski odpiac alarm. Takze radze uwazac bo roznie to bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Dzięki. Dzwoniłem do ASO Renault o zapytać o ten kod. Byli słabo zorientowani. Nie wiedzieli o co chodzi. Chodziło mi o ten kod którym można odpalić auto nie otwierając go z pilota. Czy to ten sam co do kluczyka? 4-ro cyfrowy? Powiedzieli mi że za otrzymanie od nich kodu muszę zapłacić 100 zł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Chodziło mi o ten kod którym można odpalić auto nie otwierając go z pilota. Przepraszam ale coś namieszałeś - jak chcesz odpalić auto nie otwierając go Toż to nie model zdalnie sterowany ;-) :) Nie dziwię się że byli słabo zorientowani ;-) Tak to kod czterocyfrowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Już tłumaczę. Przeczytałem w instrukcji obsługi że jak wyczerpie się bateria to auto otwieramy kluczykiem. Wyłączamy alarm przekręcając kluczyk w schowku na pozycję off a następnie wkładamy kluczyk do stacyjki, włączmy zapłon, naciskamy na konsoli środkowej guzik od centralnego, kontrolka od immobilisera zaczyna migać. Czekamy aż mrugnie np: 5 razy jeśli pierwsza cyfra kodu to 5 itd z pozostałymi 3-ema cyferkami i wtedy immobiliser się wyłączy. Tak jest w instrukcji obsługi Meganki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 Tak wszystko się zgadza i trza ten kod znać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 24 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2007 No właśnie. To jest ten sam co do kluczyka? I czy muszę płacić aż 100 zł w ASO aby go otrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi