apw911 Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Witam, Czym różni się biała wtyczka do klimy od czarnej? W panelu klimatronika mam czarne gniazdo jednak wiązka nagrzewnicy zakończona jest białym wtykiem - fizycznie nie pasują do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 (edytowane) Hej nadal masz MII ? Minęło kilka lat, ale z tego co pamiętam to elektrycznie niczym się nie różnią. Chyba z rok przed liftem zmienili te kostki. Jak podetniesz jeśli dobrze pamiętam w jednym miejscu to wejdzie i będzie normalnie działać. Edytowane 8 Lipca 2021 przez kaag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apw911 Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 @kaag Cześć nadal mam Megankę dwójkę, cóż nic sie nie psuje to po co zmieniać?:) A tak na serio, to żona jeździ i stwierdziłem, że nie przystoi jej jazda taką bieda wersją:D Dzięki za informacje! Cześć wszystkim. Właśnie dziś minął mi pierwszy dzień z przekładaniem klimatronika do mojej Meganki 2 po lifcie (2008 rok Allize). Musiałem dołożyć wiązkę zasilającą (niebieska wtyczka) do sterownika klimatronika i to się udało - wszystkie potrzebne zasilania i masy są przy kostce od starego sterownika i od radia. Brakuje mi tylko CAN'a - nie wiem jak się dostać do OBD2 żeby tam się do tego podpiąć. Ma ktoś jakiś pomysł? Niestety większym problemem okazało się przełożenie silniczków do mojego auta - z prawej strony jest dobry dostęp i tu poszło w miarę ok, jednak z lewej strony to istny koszmar. Czy ktoś z Was drodzy forumowicze miał problem z wyjęciem białego cięgna (rączki z uchwytem na linkę) od strony kierowcy? W moim przypadku jest tam blacha (wzmocnienie?), przez którą nie mogę wyciągnąć całego elementu żeby w jego miejsce wsadzić silniczek.. Dodatkowo, wiązka klimatronika ma element z zasilaniem do wentylatora - jak się dostać do dmuchawy i wyciągnąć z niej wtyczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaag Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 CAN z OBD najbliżej, stąd właśnie brałem, ale szczegółów już nie pamiętam, a auta już nie mam. Silniczek po stronie kierowcy faktycznie smutna godzina, odkręciłem te dwie śruby które trzymają to wzmocnienie i je odchyliłem i jakoś wtedy udało się go przełożyć, górnej śruby nie ruszałem bo za ciasno tam było choć na upartego można ją było poluzować. Jeśli chodzi o cięgno to je zostawiłem, nie mogłem wypiąć z górnego mocowania, jeździło ze mną tak rok i nie było problemu. Po roku je wyciągłem gdy zdejmowałem całą deskę przy okazji innych przeróbek :). Wtyczkę z silnika dmuchawy da się wyjąć jest tam tak jakby klamra do odchylenia i potem w góre, ciasno ale do zrobienia. Z nosem w okolicach pedału gazu da sie tam ręką pogmerać. Choć chyba ja któryś pedał chyba odkręcałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Do odkręcenia tej blachy warto użyć klucza płasko-oczkowego 13 z grzechotką. W zasadzie tylko taki wchodzi od góry koło wspomagania kierownicy. Wtyczka będzie na "wierzchu" po odkręceniu tej blachy. Wentylator jak nie poszczy to i tak warto dać kroplę oleju na panewkę. Przy obejmach rurek aluminiowych od nagrzewnicy nie ma wycieku? - zaschnięty kamień koloru płynu chłodzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatin22 Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu Cześć, trochę odgrzebię temat. Będę zabierał się za przeróbkę z manuala na climatronic i tu moje pytanie czy jest ktoś kto podpowie jak aktywować to programem ddt4all? Nie mam dostępu do Clipa ani MaxiECU. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi