Tuco Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Witam, nie wiem czy to norma w tym modelu ale w mojej Megi GT (kombi) 1,6 110 KM na wolnych obrotach odczuwam delikatne wibracje i słuchać "melodyjny pomruk" trochę jak w dobrze wyciszonym dieslu. Nie jest to specjalnie uciążliwe ale zastanawiam się czy wszystko jest OK?! Podobnie ma się sprawa jeżeli trzymam drążek zmiany biegów, też lekko wibruje (tylko bez głupich komentarzy;)). Poprzednio jeździłem Fordem Fusionem 1,4 i tam nie miałem takich "wrażeń" zasadniczo na wolnych obrotach silnik pracował cichutko i nic nie dygotało. Auto ma dopiero nieco ponad 2000 km więc na razie zakładam że może objawy same znikną?! Czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi objawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Czasami tak mam przy włączonej klimatyzacji i postoju na światłach. Jest nieco drgań, silnik jakby za mało obrotów wrzucał. Jednak nigdy nie drżała mi skrzynia biegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 oprócz drgań przy włączonej klimie bardzo odczuwalny jest spadek mocy silnika ,czy ktoś ma podobne odczucia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 przy włączonej klimie bardzo odczuwalny jest spadek mocy silnikacakiem normalne,wsadż jeszcze na pokład 4 osoby z bagażem i nie ma czym jechać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr4g0n Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 oprócz drgań przy włączonej klimie bardzo odczuwalny jest spadek mocy silnika ,czy ktoś ma podobne odczucia? Nie wiem, nie jeżdżę bez klimatyzacji nigdy ;) Swoją drogą... to jednak 1.6 przestaje mi wystarczać, ech ;) Z ogólnych wrażeń, mocy nie jest jakoś strasznie mało. Jechałem ostatnio X6 Hybrid... to jest rakieta przy 110KM, ale mimo to, nie jest z m3 tak źle. Obawiam się właśnie tak jak kolega wspomniał co by było przy wypadzie w pełni obciążonym wozem ;) [ Dodano: 2010-06-09, 17:47 ] Od jakiegoś czasu obserwuję dziwne zachowanie stojąc na światłach. Przez samochód przechodzi jakby wstrząs, obroty się podnoszą i po chwili spadają i spokój. Coś jakby silnik miał zgasnąć za chwilę. W lipcu stuknie mu roczek i chyba panowie z ASO nieco się napocą przy samochodzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Dość często zdarza mi sie taki właśnie "wstrząs" na wolnych obrotach przy załączonej klimie w lagunie I ph II 1.9 dti. Jakoś nigdy mnie to nie martwiło, ale chętnie się dowiem co jest grane. Jak widać nie jest to przypadłość nowych meganek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 ale chętnie się dowiem co jest granesprężarka się włącza.Podczas jazdy tego nie czujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 U mnie jest tak samo w MIII. Zaczęły się upały i klima na wolnych obrotach obciąża mocno silnik, ponieważ musi więcej dać z siebie aby pokonać upał w kabinie. Jest o normalne zachowanie tak samo jak spadek mocy podczas jazdy podczas pracy klimatyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi