boruk Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Mam problem z Megane 1.9 dci 2004r od jakiegoś czasu opada mi pedał sprzęgła (nie spada całkowicie na podłogę), jak jest nisko to wystarczy że go w czasie jazdy podniosę butem i przez jakiś czas działa poprawnie. Płynu mi nie ubywa a na schematach znalazłem że między pedałem a sprzęgłem występuje pompa sprzęgła (przy pedale) i siłownik sprzęła przy skrzyni. I mam pytanie która z tych części mogła nawalić bo nie uśmiecha mi się wymieniać obydwu. (przeszukałem forum i nikt nie sprecyzował czy wymieniał pompe czy siłownik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorth Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 boruk, Wysprzęglik Ci pada. Ja miałem identyczne obajwy. Koszt częście to ok. 150zł + wymiana 250-300zł bo trzeba zdjąć całą skrzynie. :/ Z czasem coraz częściej będzie Ci opadał pedał aż w ogógle wpadnie w podłogę i wtedy może być nieciekawie. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sartek Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 U mnie dokładnie takie objawy dawał wysprzęglik, przez panów z ASO nazwany również hydraulicznym siłownikiem sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adim100 Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 (edytowane) Witam. U mnie wyst. podobny objaw,pedał po jakimś czasie opada w dół,po przerwaniu jazdy o odczekaniu oraz jego cofnięciu wszystko wraca do normy. Silnik to 1.9 dci,płynu nie ubywa a sam wysprzęglik wymieniany był około dwóch miesięcy temu. Co mogło się stać,niby wszystko jest ok? Pozdrawiam! Edit. Serwisant mówi że pada pompka sprzęgła,która usytuowana jest gdzieś przy pedale,ma toś jakiś schemat gdzie ona może być? Edytowane 10 Lipca 2013 przez adim100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts