pitern Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Witam wszystkich mam wlasnie taki problem jak w temacie na luzie jest odgłos jest taki jakby ktos jakims metalem walil w metolowy plotek a wmiare dodawania gazu to sie nateza, co dziwne zadne kontrolki nie zapalily sie mi no i podłaczalem pod komp i tez nic nie wykazalo. Czy ktos z was maial cos takiego? Zapomnialem dodac ze megi to 1,5 dci z 2003r i przebiegiem 153tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 A kiedy wymieniany miałeś pasek rozrzadu,rolkę,napinacz i pompę wodną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitern Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Rozrzad byl wymieniany przy ok 110tys ale bez pompy wodnej.Chyba nie pamietam juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Sprawdż z której strony mniejwięcej Ci stuka bo u mnie była sytuacja że poprzedni właściciel wymienił pasek a reszta została stara i też mi tak stukało.A jak mechanik rozebrał to rolka i napinacz rozpadał się rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitern Opublikowano 29 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Stuka mi mniej wiecej w okolicy lewego wtryskiwacza tylkoo bardziej glebiej i zauwazylem wypociny jakies przy tym wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZNIK Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 przyczyna tych stuków jest uszkodzona panewka wału korbowego trzeba zdiac miske olejowa i odkrecac po kolei stopki korbowodów i bedzie wiadomo pytanko czy czasm nie dymi na czarno i jaki jest zuzycie oleju??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitern Opublikowano 30 Czerwca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2007 Dymi ale czasem i na bialo i tylko z rana a z olejem to zuzycie jest w normie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZNIK Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 zdemontuj miske jak pisałem trzeba sprawdzic panewke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitern Opublikowano 4 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Witam miales racje Ptasznik padła panewka. Pojechałem do serwisu bo jakos balem sie u nie znajomych mechanikow robic. Skurczybyki wycenili koszt naprawy na 10 tys :shock: no i rece mi opadły ale kierownik serwisu odrazu powiedział ze bedzie wysyłał pismo do renault polska o dofinansowanie no i czekam. I mam pytanie czy trzeba robic cały silnik czy można wymienić tylko panewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PTASZNIK Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 ciesze sie ze mogłem pomuc jaki czas temu skonczyła ci sie gwarancja? .co do panewek trzeba by zrobic szlif wału jezeli jest porysowny. jezeli nie jest porysowny to wymienic panewke na cylindrze i i bedzie oki ps, bedzie problem reno nie zaleca szlifowania włu a wic koszty moga wzrosnac masakrycznie a wiec lepie w ostatecznosci załatwic cały silnik jak masz jakies pytania to czekam chetnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitern Opublikowano 6 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Witam zdecydowalem ze zrobie caly silnik zbyt duzo kilometrow robie miesiecznie by ryzykowac a renault polska pokryje mi 50 % wartosci naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 właśnie zatarła mi się panewka na 4 cylindrze. wał jutro idzie do szlifu. Jak coś więcej ustalę to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) gdzie będziesz robił? znam dobrego gościa od tych silników. z Kielc. EDIT - mógłbyś coś więcej napisać? jaka prędkość obrotowa wału, jak usłyszałeś panewkę, jaki resurs wymiany oleju, noga ciężka czy lekka itp. Edytowane 28 Listopada 2011 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stock844 Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 (edytowane) szlif robie na ul. Sandomierskiej. Silnik zaczął poprostu stukac. Odgłos podobny do psujecego sie wtrysku(stukot). Noge mam raczej lekką ala od czasu do czasu daje troche czaduu dla dobra turbiny. Oczywiscie zawsze czekam trochę po rozruchu i trochę przed zgaszeniem. Olej wymieniam co 10 tys., jeżdżę na mobil 10w/40 diesel X. Edytowane 29 Listopada 2011 przez stock844 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Noge mam raczej lekką ala od czasu do czasu daje troche czaduu dla dobra turbiny. Oczywiscie zawsze czekam trochę po rozruchu i trochę przed zgaszeniem. Olej wymieniam co 10 tys. no to podobnie jak ja :) masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi