francuz35 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Sylikon załatwia sprawę. Próbowałem i u mnie działa bez zarzutu. Wystarczy polać szybę wodą z naczynia w okolicach sensora i już reagują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubaraf Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 no to mam takie pytanie - gdzie ten żel trzeba nałożyć bo zdjąłem to okrągłe co przylega do szyby i naładowałem żelu ( do włosów) w to miejsce co może mieć około 5mm na 8mm. całość ma około 5-6 cm średnicy, w tych 5-6 cm jest malutki otworek około 1mm średnicy i jest jeszcze owal 5 na 8mm co w sobie ma coś w rodzaju soczewki i jak ktoś wie to niech rozwieje wątpliwości gdzie ten żel trzeba nałożyć. Witam, czy ktoś mógłby jednoznacznie udzielić odpowiedzi gdzie ten żel nałożyć? Rozumiem, że należy to zrobić w to "większe czarne kółeczko" co styka się z szybą a nie na tą soczewkę? Jak się zachwouje czujnik wypełniony silikonem? Działa? Bo właśnie w ten sposób chciałbym naprawić swój czujnik. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2011 po co kupować cały żel w ASO, kombinować z żelem pod prysznic czy z silikonem. warsztaty, które wymieniają szyby taki żel sprzedadzą za grosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczep Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Witam, z własnego doświadczenia moge powiedzieć że silikon działa perfekcyjnie. Zastosowałem silikon przezroczysty i od czerwca śmiga bez zastrzeżen więc polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikpik Opublikowano 2 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 (edytowane) Mam takie pytanie ... Nie działają mi automatyczne wycieraczki, po odłączeniu taśmy z czujnika wywala SERVICE. Na podłączonym brak błędów jednak czujnik nie łapie gdy nawet polewam wodą. Czy to może być kwestia samego żelu ? Jak go rozprowadzić ? Edytowane 2 Grudnia 2011 przez pikpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Filmik jak rozprowadzić żel w czujniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcin87 Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 jeśli wywala komunikat service to znaczy ze komp nie widzi czujnika jeśli masz też opcje automatycznych świateł to ustaw na włączone gdy jasno nie powinny się świecić a gdy zasłonisz ręką czujnik powinny po około maks 5 sekundach się zapalić jak nie zadziała to znaczy że czujnik albo uległ uszkodzeniu albo taśma nie łączy. Ja wczoraj wymieniałem szybę czołowa i miałem właśnie problem ażeby czujnik zaczął mi w końcu działać bo światła włączał tylko wycieraczki nie chciały działać po 5 próbach w końcu się udało bo niestety szyba tej samej firmy co oryginał nówka a jednak mocowanie miało minimalny luz i czujnik ciągle minimalnie odklejał się od szyby dopiero po podgięciu blaszek i podłożeniu miedzy blaszkę a czujnik papieru zaczęło przylegać prawie tak jak powinno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikpik Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Dzięki za pomoc pomoc panowie. Wychodzi na to, że czujnik jest sprawny. Zamówię żel i zobaczymy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Kolego owy żel się nie rozprowadza. On jest w takim pojemniczku plastikowym. To się kupuje w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 kipi: oglądnij może jednak ten filmik. :) Można też kupić sam żel i się pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Niech więc ktoś kupi i zrobi recenzję po 2 latach używania jak się sprawowało. Jakoś nie wierzę choć wszystko jest możliwe. Ładnie wygląda na filmie niech ktoś kupi i zrobi zweryfikuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikpik Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 (edytowane) Kupiłem ( allegro 50zł z przesyłką), działa, sprawa banalna, dokładnie jak na filmiku. Edytowane 6 Grudnia 2011 przez pikpik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Przepraszam że się wcinam ale skoro żel kosztuje w ASO 73zł, może warto jeszcze popytać w firmach typu AUTOGLASS ponoć jest taniej niż w ASO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycholl Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 żel do włosów- dobra rzecz na tydzień- później wszystko wypływa od zmian temperatur i przestaje śmigać... Polecam sylikon przeźroczysty( ja kupiłem dekarski- jest bardziej elastyczny jeżeli chodzi o zmiany temperatur) tylko pamiętać należy żeby nie zostawić w miarę możliwości pęcherzyków powietrza w nim i działa aż miło:) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkkoffe Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Witam wszystkich. Tak się składa że zawodowo zajmuje się wymianą szyb i od ponad 4lat używam takiego żelu w strzykawce. Nie miałem reklamacji. Co prawda używam firmy pma tools ale nie sądze żeby różniły sie znacząco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi