michal-373 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Pomocy, posiadam megane II 1.9 dci 2004r. Problem jest następujący gdy jechałem moją megane nagle gdy chciałem zmienić bieg pedał sprzęgła został w podłodzei nie mam wogóle sprzęgła. Coś mnie podkusiło i wcisnąłem start wciskając hamulec i mając wrzucony bieg samochód odpalił szarpnął i zgasnął. I komputer wygasł całkowicie teraz wogóle nie działa elektronika nawet szyby, światła, bagażnika nie mogę otworzyć, więc nawet mechanik nie ma się co za sprzęgło zabierać. A nie ma komputera żeby samochód podłączyć. Pomocy co robić, samochód mi jest potrzebny do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Odp na pyt 1. Padł Ci hydrauliczny wysprzęglik...było na forum Odp na pyt 2. Bezpiecznik na klemie plusowej... było na forum Co robić?Zaprowadzić auto do mechanika...pod blokiem sobie tego nie naprawisz.Możesz ewentualnie sobie bezpiecznik wymienić,podpompować pedał sprzęgłą(jeżeli jest jeszcze płyn w układzie) i szybko dojechać do warsztatu.Jeżeli nie to zostaje laweta :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-373 Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 do waldek708 kolego ogromne dzieki za pomoc z tym bezpiecznikiem miałeś rację jest spalony tylko powiedz mi jeszcze jeżeli wiesz jaki tam bezpiecznik kupić bo nie ma na nim żadnych oznaczeń a mechanik obawia się że 150A jest za mało i nie wie jaki kupić. A co do tego sprzęgła to jeszcze dokładnie nie rozebrał ale powiedział że w najlepszym wypadku to sama część 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 Cena wysprzęglika ok. 150-250 zł. Popatrz dla przykładu na aukcję WYSPRZĘGLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-373 Opublikowano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2010 A ten bezpiecznik jaki kupić ?? gdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 3 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2010 Najtaniej TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal-373 Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 Dzięki kolego za ten bezpiecznik ale nie mogę kupić na allegro bo zależy mi na czasie wiesz może ile amper ma ten bezpiecznik wystarczy taki 150A bo za mocnego też nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 F1 i F3 po 30A F2- 350A benzyniak , 400A diesel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi