rav85 Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Przebiłem oponę w Niemczech i początkowo był problem z jej załataniem, podobno opon ze wskaźnikiem prędkości powyżej 200km/h nie da rady w tym kraju naprawić, ale na wyraźną moją prośbę została naprawiona, lecz bez gwarancji - poniżej przedstawiam zdjęcia jak to zostało wykonane: Proszę o ocenę bo w moim mniemaniu zostało to spartaczone, czy mam rację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek84 Opublikowano 9 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 przecież u nas też się tak naprawia opony. łatka od spodu i kołek z wierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 9 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2010 Czyli rozumiem że jest to dobrze naprawiona opona? Zastanawiało mnie to bo ten kołek blokuje w tym miejscu bieżnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 rav85, Innego wyjścia nie ma. A taka blokada bieżnika na tak malutkiej powierzchni nie robi dla niego znaczenia. ;-) Sam wróciłem dopiero z wakacji zrobiłem 2 tys. km i też 1 opona do naprawy bo złapałem gwoździa. :/ Tylko nie patrzyłem jak to wygląda po naprawie jutro zobaczę i Ci powiem. Naprawiałem w Polsce. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Można ten kołeczek ściąć niżej, ale raczej nic to nie zmieni. Normalny sposób naprawy. Ten kołek stanowi jedną całość z łatką i jest to taki zestaw naprawczy. Posmarować klejem, przewlec przez dziurę i obciąć nadmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav85 Opublikowano 12 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 Jak na to spojrzałem wydawało mi się że jest to zwykła fuszerka, ale dzięki za odpowiedzi, pytałem bo w dzisiejszych czasach nie jeździ się wolno i ważne dla mnie było czy jest ona prawidłowo naprawiona. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2010 rav85, w Polsce oponiarze mają już od lat tą samą metodę, różnica jest jedynie w tym, że Niemiec nie chciał tego zrobić i brać za to odpowiedzialności przy tego typu oponach. U nas, nie było by tego problemu i nawet byś nie wiedział, że tak nie powinno się tego łatać, a nową oponę, a najlepiej dwie na oś zakupić. Ciesz się, że to poza granicami robiłeś, bo przynajmniej jesteś świadom postępowania naszych polskich "gumiarzy" Pojawił się klient- przyjechała gotówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 rav85, Mam identyczny kołeczek w tylnej lewej oponie. Na A2 leciałem autkiem 170-180 i nie było najmniejszego problemu z oponami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 To i ja wtrące swoje 13 groszy. Niedawno przebiłem nówkę letnią Nokian i nie uśmiechał mi się ponowny zakup nowej opony. Na szczęście trafiłem do dobrego oponiarza (tzn przynajmniej szczerego), który powiedział, że opony z tym indeksem prędkości trzeba kleić NA GORĄCO i odesłał mnie do innego wulkanizatora, bo on tego nie mógł wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi