szakalek Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Witam! Przeglądałem posty na temat wyświetlacza, ale to był troszeczkę inny problem i dotyczył scenica. Mój problem to nie działający wyświetlacz. W ogóle nic się nie pokazuje na wyświetlaczu, jakby coś było niepodłączone. Wyciągnąłem radio, docisnąłem wszystkie kable do kostki i nadal nic. Kolejny problem to nie działające płyty. Kiedy włożę obojętnie jaką płytę to po kilku sekundach słychać 'pik' i płyta wychodzi. I jeszcze jedno.. Co 10 minut (może i więcej) radio się samo wyłącza. Co może być tego przyczyną? Czy czas pomyśleć o nowym czy można coś jeszcze z tym zrobić? Oto moje radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Spróbuj docisnąć kostki w wyświetlaczu, jak nadal nie będzie działać to przeczyść styki, jak nadal nic to musiałbyś pożyczyć od kogoś radyjko bądź wyświetlacz i podpiąć je na chwile. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukilodz83 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Podepnę się pod temat, do styków od wyświetlacza w radiu to łatwo się dostać wyjmując radio ale jak się dostać do styków wyświetlacza, czy trzeba deskę rozmontować? Dzięki już znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 czy trzeba deskę rozmontować? Tak. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 lukilodz83, o ile dobrze pamiętam, jest na forum manual jak zdemontować daszek wyświetlacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotekmoj1 Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam. Mam Megane II i od jakiegoś czasu nie działa wyświetlacz od radia (godzina i temperatura działają normalnie) i nie działa sterowanie radia z pilota obok kierownicy. Co może być tego przyczyną? Dodam, że wszystkie wtyczki (od radia, wyświetlacza i pilota) zostały wyczyszczone ( przy użyciu preparatu Kontakt czy coś takiego), wymieniliśmy też wyświetlacz i pilot na nowe a tak że sprawdzaliśmy na innym radiu. Nie mam już pomysłów co jeszcze zrobić, więc proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Rozumiem, że jak włożyliście inne radio to wyświetlacz też nie działał? Myślę, że zostało Ci sprawdzić łączność przewodów między radiem (pilotem), a wyświetlaczem, czy nie są uszkodzone kable. W dziale download masz schematy elektryczne i tam dojdziesz po kolorach i oznaczeniach wtyczek jak sprawdzać przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi