mareckii83 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Witam wszystkich.Mam problem z samochodem i nawet serwis nie wie co się dzieje.Na wolnych obrotach zdarza się sporadycznie że zaczyna trząść całym samochodem a po kilku minutach wszystko jest ok.Dzieje się to niezależnie od temperatury silnika.Wserwisie sprawdzali wtryski,robili test przelewowy,oglądali poduszki pod silnikiem i stwierdzili że nic się nie dzieje.Może ktoś miał podobny problem albo jest mądrzejszy od mechaników z serwisu.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 Układ paliwowy szczelny? Nie pojawiają się bąbelki w przewodach? Sprawdź filtr paliwa, czy nie ma w nim wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karasek Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Miałem podobny problem. U mnie bywało tak że na wolnych obrotach samochodem bardzo trzęsło. Najbardziej widoczne to było chyba patrząc na keirownicę. Okazało się, że poduszki pod silnikiem były do wymiany (a tak jak u Ciebie nie zdiagnozowali że to właśnie one są przyczyną) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareckii83 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Gdyby to była poduszka pod silnikiem to samochód trząsł się cały czas,a u mnie zdarza się to sporadycznie i po jakimś czasie przestaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 A u mnie trząsł się sporadycznie, a nie cały czas. Wymieniłem poduszkę (tę od strony rozrządu) i trzeci rok problem z głowy. Wymieniłem po przebiegu 110 kkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabru Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Podobnie było u mnie - wymiana poduszki "olejowej" pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi