ele Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam, Mam Meganke Grandtour z 2004 roku. 1,5 dCi, 105 KM. Przebieg 165 000. Ktoś mi ostatnio powiedział, że mój model ma jakąś wadę fabryczną, w wyniku której ok. przebiegu 160 tys. coś się wywala w silniku, w efekcie czego trzeba go wymieniać. Pytanie, czy kiedykolwiek o czymś takim słyszeliście? Czy to zwykła urban legend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Poszukaj o panewkach bo coś takiego było, ale to chyba nie w 1,5 Znalazłem http://megane.com.pl/megane-ii-phi-zatarci...wymiana+silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 marcindj, panewki to 1,9 w PHI ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ele Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 a słyszeliście coś o problemie w 1.5? Nie wiem, czy mam sprzedawać auto, czy pojeździć nim jeszcze ze 2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opielowski Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Nie stresuj się, możesz śmiało jeździć. Zmieniaj tylko olej co 15 tys a nie co 30 a będzie wszystko oki. Nie katuj na zimno i po szybszej jeździe daj turbinie pochodzić chwile na postroju w celu schłodzenia. Jak się będziesz tego trzymać to autko będzie w miarę bezawaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 ele, tankuj dobre paliwo i będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Tak na marginesie to Megane II phI /jeśli 2004 rok/, i 101 KM. Lać dobre paliwko, chłodzić turbinkę i będzie ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 dzieje się tak pzry silniku 1,5 na osprzęcie siemensa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 W 2004 nie dawali jeszcze siemensa do MII, także spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 nie straszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ele Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 e, no to kamień z serca... dzięki Panowie a tak BTW... osoba siedząca bardzo głęboko w biznesie paliwowym powiedziała kiedyś mojej siostrze, że nie ma znaczenia gdzie tankuje i co, bo czy ultimate, czy najtańsza ropa na stacji Auchan to paliwo jest i tak identyczne... i zastanawiam się nad tym... co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 nie ma znaczenia gdzie tankuje i co, bo czy ultimate, czy najtańsza ropa na stacji Auchan to paliwo jest i tak identyczne... oj, chyba raczej nie ;-) . Jest temacik o paliwie i jego jakości, poszukaj :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal0920 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 powiem Wam że jednak może coś w tym jest.... w mojej megi właśnie rozsypała się panewka.... przy przebiegu 155tys. ale nie stresuje się, za dwa dni już ją odbieram od mechanika i mam nadzieję pojeździć jeszcze trochę co ciekawe w ASO wcale się nie zdziwili i zaproponowali ..... wymianę silnika gdyż dla nich naprawa jest nieopłacalna ekonomicznie - bardzo są zabawni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 ale legendy krążą.... A tak na marginesie to właśnie silniki na osprzęcie Siemensa są znacznie mniej awaryjne niż na Delphi, chociaż te drugie przy właściwej eksploatacji też nie powinny sprawiać problemów. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszynioc Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 dzieje się tak pzry silniku 1,5 na osprzęcie siemensa... witam, co się dzieje na osprzęcie siemensa i skąd ta informacja?? czy kolega mógłby rozwinąć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi