kacper69 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zauważyłem , że w pewnym miejscu ( na załączonej fotce miejsce zaznaczone strzałką ) silnik jest tak jakby "mokry", poprzyklejane jest tam tez sporo piachu, brudu. Palco-leptycznie stwierdziłem , że jest to chyba olej , ale nie jestem pewien, na pewno nie woda CO może być powodem takiego zjawiska? , czy od razu jechać z tym do ASO, czy mozna poczekać do przeglądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Może uszczelka źle założona, wylatuje troszkę oleju... Podjedź do ASO i zwróć im uwagę, by dobrze założyli uszczelkę i powinno być ok. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubal Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Jeśli jest to rura prowadząca od/do IC to prawdopodobnie jest nieszczelność na łączeniu. Nie powinno się co prawda pocić ale tak czy siak nie jest to nic groźnego (pod warunkiem że jest to rura IC). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meg10 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 witam. patrzyłem ostatnio u siebie i tez sa pierwsze oznaki pocenia sie w tym miejscu . przebieg 15 tys. pytał o to ktoś w ASO?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba27 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 dziwne mam inny silnik, a dokładnie w tym samym miejscu (jest to miejsce obok filtra powietrza) też mam oznaki pocenia :shock: ciekawe jak inni użytkownicy 1.6 16V 110? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Ja przy wizycie w serwisie, na przeglądzie zgłosiłem to zjawisko, podobno miało być coś uszczelnione w ramach przeglądu, ale konkretnie nie dowiedziałem się co to cieknie. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 ciekawe jak inni użytkownicy 1.6 16V 110? Ja mialem tak samo !! Delikatnie sie pocilo mniejwiecej na wysokosci walka. Po prawej stronie silnika. Pojechalem do serwisu i stwierdzili, ze to uszelka... trzeba ja wymienic. Wymienili uszczelki, rozrzad caly i jeszcze cos przy kole zmiennych faz grzebali. Przy okazji wykryli, ze lambda nie dziala prawidlowo... tez poszla do wymiany. Szczescie, ze auto jeszcze na gwarancji bylo. Samochod zostal na kilka dni, a ja jezdzilem zastepczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Czy zapowiada się na jakąś epidemię, albo wadę ukrytą? Bo problem wydaje się , że nie jest jednostkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel RMC Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Heh mialem to samo. jakies 2 tygodnie temu. pojechalem do serwisu i stwierdzili ze to odma olejowa. naprawili i powinno byc ok. a poza tym to renault zrezygnowało z uszczelki w tym miejscu (w 1.6 16v) i zastąpiło masą uszczelniającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 To pewno zrezygnowali z uszczelek we wszystkich modelach silników. Może warto sprawę nagłośnić, jak więcej osób zgłosi problem na przeglądzie, to pewno za chwile będzie akcja serwisowa A mi nie chcieli w serwisie powiedzieć co to właściwie cieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteac Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Hej, miałem/mam to samo. Podobno nie ma uszczelki tylko jakieś sylikony. "Ten typ tak ma"- zobaczymy co będą gadać po gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponuryzniwiarz Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 He,he a ja zbiłem z ceny przy kupnie o ten wyciek bo nie wiedziałem ze te auta tak maja.Zreszta sprzedający też nie miał pojecia czemu tam jest mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ja ma 1.6 16V 110KM po gwarancji i tez w tym miejscu jest nad potliwy. Aż strach jechać z tym do ASO. Za około 3 tys. km przegląd na 60 tys., więc im wspomnę o tym. Zobaczymy ile zapłacę :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba11 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam czy wymiana uszczelek załatwiła problem, Aso znalazło rozwiązanie? u mnie w 106 też jest mokro w tym samym miejscu. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi