athlon64x4 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Witam! Chciałem wymienić oświetlenie progów (bańka W5W w drzwiach). Postanowiłem użyć do tego nazwyklejszych diód (po 2PLN) które zostałymi z MII i sprawowały się tam świetnie przez kilka lat i mały zonk - po założeniu dioda świeciła NON STOP (nawet jak inne pogasły) ale minimalnie (tak jakby podać na nia jakieś 2-3V) - nie do zauważenia w dzień... Po otwarciu i zamknieciu drzwi zapala się normalnie na 2 sekundy po czym znów przygasa i świeci prawie niezauważalnie... Spotkał się ktoś z takim problemem?? Może tu trzeba użyć diod przystosowanych do CAN BUS?? Dodam na marginesie że wymieniłem żarówki do jazdy dziennej na 54LED i nie bylo z tym żadnych problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 mam oświetlenie LED we wszystkich drzwiach, bagażniku i podsufitce. też zauważyłem, że po zamknięciu drzwi świecą się tak miniminimalnie. prawie niewidocznie. widać to tylko, jak jest ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 no tak ale masz SII - u mnie w MII też nie było najmniejszych problemów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykGDA Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 wydaje mi się ze dołozenie rezystora moze pomóc w rozwiazaniu i nie będą się juz świecić. dożuć go na przewód dochodzący do diod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 ale problemem głównym jest to że komputer po 2 sekundach rozłącza napiecie podane na zalozony wczesniej led i on poprostu gasnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 jakoś się nad tym nie zgłębiałem bardziej - akumulator mi się przez zimę nie rozładował, więc może nie jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ja tez założyłem LEDy do podświetlania drzwi w M3. U mnie występuje tez takie zjawisko "żarzenia" się LEDów w czasie jazdy , ale to drobiazg. Nie mogę dać sobie rady z tym , że w drzwiach kierowcy te LEDy gasną po 3 sekundach , po zaświeceniu, a w innych drzwiach świecą normalnie długo. Rozwiązaniem jest tylko ponowne założenie zwykłych , prądożernych żarówek . Chyba ta instalacja nie jest przygotowana do LEDów , a w M2 działało te same LEDy OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 a próbował któs (mimo odstraszającej ceny) w5w can bus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi