Markoni.prezes Opublikowano 15 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Witam, otóż tak podczas manewrowania na wstecznym chcaiłem wrzucic jedynke po zatrzymaniu, nie udało sie to!! Skrzynia odmówiła posłuszeństwa, Można wpiąć 1,2 wsteczny, 3 czasami a 4 i 5 wogle nie wchodza, jak zostawie dzwignie na niby luzie i próbuje odciagnac sprzegło by ruszyc samochód zachowuje sie jakby mial wbity bieg i gasńie, czyli coś w stylu jakbym chciał ruszyc na 4 lub na jakimś wysokim biegu.Zdarzyło sie komuś coś takiego?? Moze ktoś ma pojecie co to moze byc, narazie wiem napewno ze to nie wybierak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 16 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Witam. Ja od czasu do czasu mam problem z wbiciem wstecznego. Ale znalazłem sposób - lekkie popuszczenie sprzęgła i wchodzi lekko. Ale to małe piwo w porównaniu z Tobą - radzę oddać auto do serwisu... Zapewne trzeba ustawić synchronizację. A jesteś pewien, że twoje auto nie toczyło się jeszcze do tyłu, kiedy wrzucałeś jedynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markoni.prezes Opublikowano 17 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2006 NApewno sie nie toczyło, jaby sie toczyło to usłyszałbym przecierz poważe zgrzytniecie.Jest w serwisie auto juz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juliantrans Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam u mnie podobnie się zrobiło, pomieszałem śrubokrętem w otworze wlewu oleju i pomogło odblokowało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi