Abhor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam!!Mam problem mianowicie jak uruchamiam silnik to przygasa mi wszystko na desce rozdzielczej wyświetlacz kilometrów bieżący stan licznika oraz zegarek praktycznie w dzień nic nie widać żeby zerknąć na zegarek muszę sporo się nachylić i wpatrywać to samo tyczy się wyświetlacza kilometrów jak i zegarów o co chodzi,spadek napięcia????Proszę o pomoc bo na elektryce się nie znam kompletnie.Pozdrawiam [ Dodano: 2010-08-24, 10:21 ] przygasa jak załanczam światła a nie jak zakęce silnikiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Z lewej strony kierownicy jest regulator oświetlenia deski rozdzielczej, może masz skręcony na minimum ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abhor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 a to nie jest regulacja wysokości świateł???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 przygasa mi wszystko na desce rozdzielczej I tak ma być ale nie całkowicie. Sprawdź to co pisał Tomaszb, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Sa dwa pokrętła jedno od regulacji wysokości świateł, drugie ściemniacz oświetlenia deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abhor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 przepraszam za nie wiedzę ale poprzednio miałem nissan i w tym miejscu miałem regulacje wysokości świateł Megi mam od 2 dni i wychodzą drobiazgi które mnie wpieniają!!!! [ Dodano: 2010-08-24, 11:08 ] to chyba mam ubogą wersje bo ja mam tylko regulacje świateł i nic więcej :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Hmm! Chyba szybciej będziesz miał regulację intensywności oświetlenia niż regulację świateł. Choć wydaje mi się, że obie opcje były "od zawsze" w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abhor Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Powiadasz regulacja intensywności oświetlenia to gdzie to jest jak jest he he he!Moja Megi stara jest z 1999r po Lifcie ale kupiona w Polskim salonie to pewnie biedna jest i nie ma takich bajerów... [ Dodano: 2010-08-24, 11:28 ] A mam pytanie jak mam powymieniać żarówki we wszystkim bo u mnie to nic nie świeci,regulacje nadmuchów,otwieranie szyb to akurat znalazłem na forum ale jak wymienić żarówkę odpiętych pasów jak się do tego zabrać,jak tu nie ma żadnych śrub tylko goły plastik wszędzie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Sprawdź napięcie akumulatora podczas pracy silnika powinno mieć ~14.4V Przy wyłączonych światłach, nawiewie itd... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Kolego Abhor, na forum działa takie coś jak , wpisujesz i dostajesz wyniki. Zapewniam Cię, że wszystko znajdziesz, a jak nie znajdziesz pytaj w odpowiednich działach. Na Twoim miejscu zacząłbym od ściągnięcia sobie instrukcji (znajdziesz linki) i uważnego przestudiowania co tam jest napisane. Znajdziesz tam większość odpowiedzi na swoje pytania, nawet te, które jeszcze nie przyszły Ci do głowy. Wracając do ściemniacza Jak na zdjęciu na przeciw lewego kolana kierowcy, są dwa pokrętła .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 U mnie też przygasa oświetlenie jak zapalę światła. Tylko że świeci się wszystko, ale wyraźnie słabiej. U was też tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Tak, bo to normalne zachowanie po włączeniu świateł. Tak samo jest w Megankach i w Scenicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To normalne, tak jak meganecoupe02 napisał, oświetlenie deski rozdzielczej przygasa by w nocy nie przeszkadzało w jeździe... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 P_r_z_e_m_o, W megankach jest odwrotnie w standardzie jest regulacja świateł,a intensywność oświetlenia jest w lepszych wersjach :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 jacol_696, już gdzieś to było omawiane, często wystarczy podłączyć tylko ściemniacz bo wiązka już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi