Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

wysprzeglik??

m.t4ska

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...

Dzis moja megi sprawila nam kolejny "mały" kłopot...

Podczas jazdy nagle sprzeglo zaczelo sie zapadac, az w koncu padlo az do podlogi.. na cale szczescie dojechalismy do parkingu gdzie auto zupelnie padlo i nie dalo sie go odpalic.. szyby nie dzialaja, radio itd. auto na lawecie odcholowalismy do domu - jutro wieziemy do mechanika.. mechanik powiedzial ze bedzie to albo wysprzeglk albo pompa sprzegla [nie pamietam dokladnie jaka nazwe podal..]

czy ktos mial podobny problem, albo wie ile taka naprawa moze kosztowac...??

dzieki z gory za pomoc...

Regulamin

5. Użytkownicy forum muszą stosować się do zasad poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli pełnym zdaniem. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie. Zwracamy przy tym szczególną uwagę na pisanie polską czcionką aby wypowiedź była czytelna.

auto

zupelnie padlo i nie dalo sie go odpalic.. szyby nie dzialaja, radio itd

Ale co ma wspólnego sprzęgło, nieważne mechaniczne, czy hydrauliczne z tym, że nie ma zasilania. Raczej zaczął bym od sprawdzenia bezpieczników i akumulatora.

Dziwne to ... :shock:

Przemo - czytalem gdzieś na forum, że komuś podobnie auto sie "zachowało" i była to wina wysprzęglika.. no i sprzęgło jest zupełnie "wciśnięte" w podłoge.

Dorth - to może nie wyjdzie tak źle bo mechanik to kuzyn żony, więc może coś taniej policzy <ok>

edytuje!

mechanik dzwonił, że na szybko zobaczył auto i sprzęgło już jest dobre[nawet nie wiem co tam przy nim zrobił], ale auto nadal nie pali.. najprawdopodobniej wyciek z wysprzęglika..

jutro będzie auto dokładnie oglądał to napisze co i jak... no i ciekawe w jakiej kwocie się to wszystko zamknie.

Myślicie że auto nie pali ponieważ jest problem z tym wsyprzęglikiem?

aha.. akumulator jest dobry bo sprawdzał.

• 6 lat później...

bl3bzol na 100% wysprzęglik - miałem identycznie w Lagunie II PhII.

U mnie też wpadł pedał sprzęgła i nie chciała zapalić (a pod spodem plama płynu) - co się na zastanawiałem czemu nie chce zapalić (a okazało się że właśnie ten bezpiecznik klemy padł).

Edytowane przez MarcinDe