m-c-ool Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 witam chciałem (zapożyczyć z innego forum ) zaproponować założenie takiego działu na forum jak M.K.F Cargo czyli Megane KLub Forum Cargo czyli poprostu coś takiego ja jestem z zabrza jest użytkownik z gliwic i powiedzmy z krakowa , ja chce coś kupić od użytkownika z krakowa jest to duże nie da się wysłać ipt. a użytkownika z gliwic zgłąsza w tym dziale że np. w sobotę jedzie z gliwic do krakowa a w niedzielę z krakowa do gliwice dogadujemy się i on zabiera tą żecz dla mnie od użytkownika z krakowa uważam że to dobra i przydatna żecz a wystarczy tylko temat założyć i każdy wpisuje co gdzie i kiedy jedzie i tyle . Co wy na to ? pozdro REGULAMIN 5. Użytkownicy forum muszą stosować się do zasad poprawnej pisowni, ortografii i sposobu logicznego formułowania myśli pełnym zdaniem. Nie jest stosowana żadna taryfa ulgowa dla użytkowników z różnymi dysfunkcjami w tym zakresie. Zwracamy przy tym szczególną uwagę na pisanie polską czcionką aby wypowiedź była czytelna. Sorry Winnetou, zainstaluj sobie sprawdzanie pisowni w przeglądarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 Sam na razie z czegoś podobnego nie korzystałem, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Pizza też takie coś proponował, ale nie jestem do końca przekonany z tego tytułu, że ktoś komuś coś uszkodzi albo nie dostarczy i będzie afera. Czekam na Wasze komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Krzychu, oczywiście jest takie ryzyko ale to chyba kwestia między danymi osobami. Forum, a tym bardziej Ty czy administracja nie może być stroną w przypadku takich sytuacji. Może, żeby była jakakolwiek weryfikowalność osób oferujących swoje usługi, wypadałoby wprowadzić kryterium dostępu- tak jak ma to miejsce w przypadku giełdy. Chodzi mi po głowie ogólne ukrycie postów w ewentualnym dziale, tak, żeby nowe osoby nawet nie widziały, że ktoś potrzebuje pomocy tego typu. Może udałoby się wtedy uniknąć "niejasnych" sytuacji, typu, że użytkownik ze stażem kilkugodzinnym i nikomu nie znany chce przewieźć coś, komuś, gdzieś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 no dokładnie coś takiego tylko nazwijmy to dla zaufanych osób , ja z forum fiest załatwiłem tak sobie koła z krakowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek34 Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Pomysł fajny, oczywiście forum nie powinno ponosić odpowiedzialności za jakieś "nie wypały". Pare razy korzystałem z tego na innych forach, fajna i przydatna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 14 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 dokładnie , forum było by tylko miejscem "umawiania " lub " dogadywania " się 2 użytkowników lub 3 bez jakiej kolwiek odpowiedzialności za towar transport itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Patrząc na ten chaotyczny opis z pierwszego postu to w życiu bym w coś takiego nie wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Skoro już to wprowadzać, czy nie prościej i bardziej logicznie odwrócić te założenia i zrobić specjalne miejsce dla chcących coś przesłać w ten sposób?? Tu przykład: Ktoś ma przesyłkę w dane miejsce i to zgłasza na forum. Osoba akurat jadąca w ten rejon, a jest chętna do zabrania przesyłki, zgłasza się jako "kurier" i zainteresowani sprawę dogadują już pomiędzy sobą, np. przez PW. Moim zdaniem ma to ten plus, że samoistnie ogranicza się rozlazłość tematu tylko do potrzeby przesyłki. Jest towar- jest zgłoszenie. W pierwszym wariancie pomysłu, mamy temat gdzie co chwila i nawet kilka razy na dzień pojawiają się posty z planowanymi trasami userów, choć do wysyłek brak chętnych i brak towaru. Zazwyczaj takie tematy są zawalone postami, których nikt nie czyta i po pewnym czasie umierają śmiercią naturalną. Inną sprawą jest, jakie wyjazdy wpisywać? Czy tylko długie (jakiej długości ? ), czy nawet kilku kilometrowe. No bo przecież też można coś po drodze zabrać. Tak więc powstanie nam baza planowanych wyjazdów użytkowników, a chyba nie o to chodzi. Poza tym, przynajmniej tak uważam, w firmach kurierskich za drobne pieniądze przesyłki są ubezpieczane na kwoty niejednokrotnie przewyższające wartość przesyłki. Bardzo przydatna i bezpieczna rzecz. W tym pomyśle tego nie znajdziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 gojgien, Jak zawsze słuszne uwagi :) A jak będą przesadzali z postami o niczym to się zamknie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi