Kolo1976 Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 Witajcie. Czy ktośby mógł mi powiedzieć (w szczególności posiadacze 1.4 TCE) ile jeszcze jest w paliwa w baku jak Wam się zaświeca/zatrąbi rezerwa?? Oczywiście plus minus Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 6 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2010 powinno być około 5 / 6 litrów A w instukcji nie napisali :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Kolo1976, Raczej nie doprowadzaj do jazdy na ostatniej kropelce. Pompka lubi sobie popływać przynajmniej w starszych wersjach meganek. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolo1976 Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Nie mam zamiaru jeździć do ostatnie kropelki. Z reguły jak się zapala rezerwa to tankuję, ale jest tak (przynajmnie w Zielonej Górze), że są u nas ceny weekendowe na stacjach. Obniżki to po ok nawet 20 groszy na litrze, więc chciałem wiedzieć czy np. mi wystarczy dociągnąć do weekendu i się tankąc po taniości :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klarabuch Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 W/g mojej jednorazowej obserwacji. Po odbiorze auta miałam paliwa trochę ponad rezerwę, kiedy po kilku km zabrzęczało, zatankowałam się do pełna (do dwóch tyknięć pistoletu) równe 51,6 litra, więc wychodzi na to, że rezerwa ma około 7-8 litrów, a nie 5 jak normalnie. Rezerwa to na pewno przedział miedzy >5, <7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Ja raz mialem sytuacje, ze wyjezdzilem cala rezerwe, zgasly wszystkie podzialki na wskazniku, przejechalem tak ok 15km, az w koncu dotarlem do stacji. Zatankowalem "po korek" i weszlo 54,5l. Zazwyczaj tankuje jak zostaje 1 kreska wtedy wchodzi 50-52l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
itra Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Podejrzewam, że w naszych autkach rezerwa zależna jest od stylu jazdy kierowcy i jego ciężkiej nogi 8-) (czyt. średnie spalanie), ponieważ rezerwa zapala się zawsze jak pozostaje 70 km do przejechania, to różnie wychodzi i waha się od 5 do 7 litrów (+/-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piko74 Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 (edytowane) Witam. Dzisiaj miałem taki przypadek: komputer wskazywał dystans do pokonania-90km, wskaźnik poziomu paliwa ponad rezerwę, kontrolka rezerwy nie świeciła, mimo to auto zgasło w czasie jazdy. Nie wiedząc co jest grane próbowałem go odpalić, bez rezultatu. Po wlaniu 5L benzyny dystans do pokonania wzrósł do 190km, średnie spalanie pokazuje 9.5L. Auto odpaliłem w trakcie holowania. Po zgaszeniu silnika odpala normalnie. Jaka może być przyczyna? Zawieszony pływak? Jak odpalić auto kiedy zabraknie paliwa? Scenic III 1.6 16V, mam go 2 tygodnie i jeszcze się go "uczę". Wcześniej miałem I phII 1.9dci i tam rezerwe pokazywał bez problemu. PS. Na stacji weszło 53 litry, czyli wygląda na to, że wyjeździłem paliwo do końca. Pytanie tylko, czemu nie świeciła mi rezerwa. Macie jakiś pomysł? Edytowane 7 Grudnia 2017 przez piko74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2017 Rezerwa się nie zaświeciła, bo mógł zawiesić się pływak w zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi