gatta7 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 witam mam pytanie kupilem megane 2 1,5dci i byla walona w przód tzn od dołu uszkodzone byly 2 chłodnice wody i klimy i przewód od klimy ten co sie czujnik podpina chłodnice juz kupilem teraz chodzi o to czy jak kupie ten przewód i podłacze sam napełnie to bedzie klima działac czy trzeba ten przewód w jakis szczególny sposób podłaczyc ? prosze o rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 gatta7, czytałem posta 6 razy i nadal nie kumam :-/ napisz bardziej dokładnie o co chodzi, a przy okazji, jak chcesz sam klime napełnić, i czym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Tak ten przewód trzeba podłączyć w szczególny sposób żeby klima działała. Napełnić trzeba też nie wodą. W swoim garażu bez odpowiednich narzędzi tego nie zrobisz. A tak na marginesie to czemu podpiąłeś się pod ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 witam przepraszam ze sie podpiołem na ten temat ale tak jakos wyszło -wiem ze sam nie napełnie tylko w serwisie mi napełnia chodzi mi oto ze sam zalozyłem nowa chłodnice i przewód i teraz nie wiem czy ten przewód to sie" normalnie"montuje czy trzeba zwrócic szczególna uwage na cos zeby nie zrabac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bargar Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 W warsztacie powinni wykonać azotem próbę szczelności. Jak wypadnie pomyślnie to dopiero napełnienie freonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 czyli montuje sie "normalnie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Szczególnie aby był dobrze dokręcony ;-) Nie chwal się, że sam robiłeś wymianę tego bo czasami mechanicy nie chcę po "złotych rączkach" naprawiać jak zajdzie taka potrzeba. Mów, że tak kupiłeś i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatta7 Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 ok! dzieki za rady pozdrawiam p.s. mam jeszcze pytanie gdzies kiedys czytałem na forum o blokadzie kierownicy i asr chyba esp???? cos psało o tym ze jak było uderzone to blokada nie działa pali sie poduszka i chyba esp lub asr nie dział ? dobrze rozumiem jest cos takiego??? --prosze o pomoc bo blokada nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi