yankessmichal Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, szukałem w wyszukiwarce ale nie znalazłem posta o tej tematyce. Dzisiaj gdy wsadziłem karte i chciałem odpalic autko pokazał mi sie komunikat ze czytnik karty nie działa noi kontrolka service. Jak to zobaczyłem to sie załamałem bo nie jest to raczej błacha sprawa. Naszczescie po ponownym wsadzeniu karty autko odpaliło i teraz niewiem czy był to odpał "reni" czy mam jechac na sewis i sprawdzac czy zlac temat jak bedzie normalnie działac??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Najprostsza sprawa - baterię to sprawdziłeś w karcie? Drugą kartę sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankessmichal Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Od bateri to jest raczej inny komunikat a karte niestety posiadam tylko jedną, druga sie połamala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Bateria ogólnie ma tu raczej mały wpływ. Ja już dwukrotnie odpalałem auto z kartą w której bateria była całkowicie martwa. Do auta musiałem dostać się kluczykiem, bo karty już HF nie wykrywał. Mimo wszystko, karta w czytniku była wykrywana. Jeśli problem się będzie powtarzał, warto jednak zdiagnozować. Używany czytnik to koszt kilkudziesięciu zł, więc w razie co, nie jest to wielki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Bateria ogólnie ma tu raczej mały wpływ Jeśli właściwa karta jest w czytniku, to może być i bez baterii. Wyjmowałem baterię z karty (by nie "widziały" jej anteny HF) przed wciśnięciem START/STOP z pustym czytnikiem, chcąc wywołać komunikat "Karta niewykryta" (chodziło o sprawdzenie podświetlenia czytnika) Następnie ta karta (nadal bez baterii) lądowała w czytniku i auto odpalało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi