kepa416 Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Witam ostatnio nurtuje mnie jedno czy w moim 82 km dci jest IC bo przez kratkę z przodu widzę tylko dużą chłodnicę ( dolną i górną kartkę ) a sądzę że powinien być IC, tak jak jest no tutaj : http://allegro.pl/renault-megane-ii-lift-c...1431631153.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 kepa416, jeśli Twój silnik wygląda tak jak mój: http://fotka.megane.com.pl/?v=231220gfg.jpg tzn ma grubą rurę nad silnikiem biegnącą do przodu, to IC masz w zespole chłodnic, Tzn. są 3. jedna za drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Ale która jest pierwsza IC chłodnica i coś tam jeszcze? Rurę ma ale chyba jest plastikowa w jednym miejscu, nie jest to ta od filtra lecz plastikowa. http://allegro.pl/silnik-renaul-megane-ii-...1438427836.html dokładnie taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 No i może być, to dolot schłodzonego powietrza za IC. (lub odwrotnie ale nie polecę teraz do auta tego sprawdzić, zresztą to w tej odpowiedzi nieistotne) A gdzie jest IC Na tej focie z aukcji Allegro, którą wstawiłeś widać go pod belką wzmacniającą zderzak.Ta nad belką to chłodnica klimy, a za nią widoczny tylko górny fragment, to chłodnica płynu. IC rozpoznasz po szerszych lamelach niż chłodnica od klimy, widać tą różnicę na focie, z aukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 kepa416, Na pewno posiadasz IC. Jest to pierwsza chłodnica od przodu. Jako, że jest ona sporo węższa od dwóch pozostałych to na fotce nie widać jej górnej krawędzi (zasłonięta belką). Druga chłodnica to skraplacz i ostatnia czyli pierwsza od silnika to chłodnica płynu. W silniku 82 KM rury do interlculera są plastykowe, w 100 KM część jestmetalowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 No właśnie wiem że pierwsza niska ale ma szerokie boki i jedna rura do góry jedna na bok, ale właśnie ja widziałem u Siebie i nie mam IC z przodu tylko tą wysoką chłodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 kepa416, w takim razie masz tylko jeden sposób, po nitce do kłębka, po rurach do IC. Skoro są rury do IC muszą być gdzieś ich końce. Nikt z forum palcem Ci nie wskaże, skoro nawet foty jak to u Ciebie wygląda nie zapodałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Wiem Wiem Ale konkretnie to chodziło mi o idee bo jak wiadomo IC powinien mieć pierwszy dostęp do zimnego powietrza, no i dlatego dziwi mnie ze może on być zasilany powietrzem już ogrzanym przez inne chłodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Masz rację i powinno i jest tak, chłodnica powietrza IC mała za to gruba chłodnica zakladana na zaczepach do chlodnicy płynu , z tyłu chlodnica klimy ( lub odwrotnie klima płyn). Rozkrecalem to jakis czas temu tyle że ja mam wersję mocniejszą. W opisówce maganki nie ma informacji by mozna było zamocowac to inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 10 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Normalnie pójdę w sobotę sciągnę zderzak i zobaczę bo ostatnim razem IC nie został mi w pamięci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malykubek Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Mamy chyba tyle samo koni i u mnie jest IC, jak inni piszą pierwsza chlodniczka od zderzaka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi